Är keramiska värmare säkert?

Keramiska värmare är en populär post för villaägare som vill hålla hem energiräkningar nere. Välj en modell utifrån storleken på rummet du behöver värme, eller på funktioner och pris. Tillverkad säkerhetsfunktioner varierar per modell.

Stänga av säkerhetsfunktion

En av funktionerna som vanligt på moderna keramiska värmare är en avstängning funktion. Vill värmare spets över, lämnar den i direkt kontakt med potentiellt brännbara material möbler eller mattor, är värmare programmerat att stänga av.

Säkra temperaturinställningar

Keramiska värmare erbjuder dig möjlighet att ange enheterna till en önskad temperatur med de flesta inte tillåter termostaten anges ovan 75 grader Fahrenheit. Kan du hålla ett rum varmt och skönt utan risk för överhettning. Enheter stängas av när de når den uppsättning eller högsta temperatur, vilket gör dem mindre benägna att överhettas.

Vanliga faror

Den vanligaste risk som förknippas med keramiska värmare är eld. Skälen varierar från felaktig användning till överbelastade eluttag och produktionsfel. Kontrollera att vissa den modell du köper inte är föremål för ett återkallande.

Försiktighetsåtgärder

För maximal säkerhet, Läs bruksanvisningen och följ anvisningarna för säker användning. Anslut din keramiska värmare till ett lämpligt uttag och undvika driftenhet på förlängningssladdar. Hålla rörelsedrivande enheter från brandfarliga föremål och textilier, gardiner eller sängkläder och använd dem klokt runt husdjur, barn och äldre.