Är Eucalyptus en hårt trä eller mjuk?

Är Eucalyptus en hårt trä eller mjuk?

Den ikoniska australiska gum tree eller eukalyptus, är till stor del endemisk till denna kontinent och Tasmanien och består av över 700 arter. Eucalypts kan hittas i de flesta miljöer på kontinenten, från snöiga till halvtorra regioner, med undantag av tropiska regnskogar. Familjen Eucalyptus har visat sig vara en värdefull resurs och har spridit sig över hela världen.

Egenskaper

Eucalypts är städsegröna lövträd, sprider blad kontinuerligt under hela året, till skillnad från nordamerikanska lövträd, som är generellt lövträd. Den största gruppen av Eucalypts är kända som tandkött, men andra Eucalypts inkluderar mallee, box, ironbark, trådiga barken och Corymbia. Eucalypts är blomväxter, vars blommor är utmärkande för deras brist på kronblad och består av kluster av färgglada ståndarna som kan variera från vitt till djupt röd. Bladen på de flesta Eucalypts tenderar att vara långsträckt och smal, med undantag av silver dollar tandköttet, vars omogna bladen är runda och silvrig blå.

Användningsområden

Familjen eukalyptus innehåller många snabbväxande arter som är populära plantation träd, som nu odlas i 90 länder. Arter av Eucalyptus är kända för deras hårda timmer och deras high-grade massa lämpar sig för att göra papper. Deras anpassningsförmåga till ett utbud av klimat och jordtyper och snabba tillväxt gör dem idealiska för planteringar. Eukalyptusolja utvinns ur bladen av flera arter. Citron-doftande tandköttet, E. Citriodora, innehåller citronella; och den blå tuggummi, eller E. Globulus, innehåller cineol, som är eukalyptusolja säljs för medicinska ändamål.

Habitat

Eucalypts är härdiga och täcker större delen av den australiska kontinenten, exklusive öknar och tropiska regnskogar. Med så många arter av Eucalypts finns det generellt en anpassad till varje klimat och webbplats. Översvämmade tandkött och floden rött tandkött tål regelbundna översvämningar, medan mallee kan göra bra i halvtorra villkor.

Framtiden för Eucalypts

Även om mjuka träslag såsom radiata furu är fortfarande det dominerande trädet för planteringar, Eucalypts såsom glänsande tuggummi, tasmanska blue gum, svart butt, att översvämmade tuggummi, mountain ash och vita tuggummi odlas öka volymen för hardwood timber och high-grade pappersmassa.