Är en bananplanta en ört, buske eller träd?

Är en bananplanta en ört, buske eller träd?

Enligt Purdue University's Center för nya grödor och växtprodukter är bananplantor inte träd. De är i själva verket stora örter, som de inte har en ihållande eller vedartade stjälk. Även om en bananplanta har ingen trä stammen, kan den nå höjder så mycket som 40 fot, dock gör den till en av de högsta örter odlas på jorden.

Struktur

En bananplanta har inte ett trä skaft, till skillnad från alla andra träd dess höjd. En bas lämnar överlappar varandra och flätas samman på ett sådant sätt att en stark kolumn kallas en pseudostem bildas, som ger stöd till anläggningen och dess frukter. Bladen av en bananplanta görs av blad blad, bladstjälkar och slidor. Att vara stark i naturen, klarar pseudostem självständigt hela vikt av anläggningen.

Odling

En bananplanta blomstrar i rika, väldränerad jord och bör planteras i en solig plats. Växten tål inte starka vindar och således måste planteras nära en vägg eller sydost-söderläge. Om du bor i ett översvämningsbenägna område, plantera den på en upphöjd bädd, så att det inte förstörs på grund av vatten-loggning.

Frukt kontra Herb

Enligt Oxford lexikon är en banan en frukt eftersom det innehåller frön. Bananplantan, men är en ört eftersom den inte har en stam och grenar eller woody vävnader.

Växtbaserade kvaliteter

Enligt ört Society of America, en ört har, bland annat potentiella läkemedel och hälsofördelar och industriella och ekonomiska använder. Bananer har många hälsosamma egenskaper, inklusive massor av kalium och fibrer. När det gäller industriella användningsområden används dess fibrer för att väva linor, textilier och mattor. Tannin av bananskal fungerar som en garvning agent i läder bearbetning.