Är det klokt att konsolidera kreditkort skuld till ett hem Equity kredit?

Väga nyttan

Utvärdera det minsta belopp som betalas varje månad mot kreditkort skuld och sedan jämför det med en home equity kredit betalning. Att göra en betalning till ett lån företag i stället för flera kan spara tid, pengar och huvudvärk varje månad. Och eftersom betalningar är vanligtvis lägre på ett hem kapital lån än kreditkort med högre räntor, skuld kan betalas snabbare i de flesta fall.

Med hjälp av eget kapital

Utnyttja ditt hem kapital är inte alltid ett klokt val. Ta ett lån mot ett hem kapital och med hemmet som säkerhet för lånet kan ha negativa konsekvenser. Till exempel, om du behöver för att sälja och marknaden förskjutits nedåt, är ditt hem kanske inte värt vad det var när lånet har sitt ursprung, och du skulle sälja för en förlust.

Nedersta raden

Utvärdera besparingar fördelar och överväga att inte exploatera alla ditt hem kapital för ett konsolideringslån. Detta kan innebära betala av några av din skuld inom ramen för ett hem kapital lån samtidigt förbereda för ett värsta fall situationen bör fastighetsmarknaden upplever en nedgång.