Är det bra att Deadhead hibiskus växter?

Är det bra att Deadhead hibiskus växter?

Hibiskus växter kräver daglig vattning, näringsrika lera jord och fullt solljus. Dessa petiga växter kräver mer speciell uppmärksamhet än de vanligaste trädgård sorter. Vattna och gödsla din hibiskus växter, bör du undvika de flesta deadheading för att främja övergripande växtskydd.

Betydelse

I ettåriga växter hjälper skära bort döda blommor huvuden bevara näringsämnen för friskare delar av anläggningen. Hibiskus växter är perenner, genomgår en naturlig tillväxt och död cykel på bara ett år, så årliga blomma vissnande väntas. Skära av blossom tidigt kan faktiskt förhindra blomman från sådd och egenföretagare föröknings i din trädgård.

Tidsram

De flesta döda hibiscus blommor visas i sensommaren eller tidig höst. Detta är normalt och vissna blommor faktiskt sprids nya hibiscus frön till din trädgård när de naturligt faller. Om du ser en döende blomma i slutet av våren och tidiga sommaren, det är sjukligt och kommer inte att sprida frön, så det är okej att knipsa av blomman.

Överväganden

Om du upplever förtidigt döda hibiscus blommor, omvärdera din odlingsförhållanden att främja bättre växtskydd. Beskära i närheten träd för att ta bort skuggan och se till att marken är fuktig men inte alltför lerigt.