Är Areca Palm växten giftig för katter?

Är Areca Palm växten giftig för katter?

Kattägare väljer växter som är säkra och icke-giftiga för deras älskade husdjur. Alla växter kan orsaka biverkningar hos katter, men kanske inte giftiga. Om din katt intar del av en areca palm (Dypsis Lutescens), noga följa dess symptom.

Identifiering

Areca palm är också känd som sockerrör palm, golden butterfly palm och den gula palmen. Areca palmer växer snabbt och är lågt underhåll och gör en härlig krukväxt. En vuxen areca palm i naturen liknar en stor buske och ofta når höjder över 20 fot och har långa fronds som arch graciöst. Krukväxter är mindre.

Potentiella

Även många arter av palmer och palm träd frön är giftiga för tamdjur, areca palm anses säker om de konsumeras av katter eller hundar, säger amerikanska samhället för den förebyggande av Grymheten till djuren eller ASPCA. Konsumtion av palmträd, blad eller frön kan resultera i milda mag nöd som kräkningar, diarré och depression.

Överväganden

Katter som konsumerar areca palmträdet kan uppleva några mag nöd. Men bör katter uppvisar allvarliga symtom eller blir sjuka ses av en veterinär.