Är 100% Polyester bra för utomhus kuddar?

Är 100% Polyester bra för utomhus kuddar?

Vadderade utemöbler ger ett bekvämt sätt för dig att underhålla gästerna på däck eller uteplats. Utemöbler utsätts dock många fler typer av stress än inomhus möbler. Du måste se till att utomhus kuddar är täckt av ett tyg som kan stå till de delar som de säkert kommer att utsättas för.

Sun motstånd

Om du sätter möbler utanför i ett område där solen hela dagen är ett problem, behöver du din kudde beläggningar är solen resistenta. Lyckligtvis, polyester finns i sorter som tål blekning från solen mycket väl. Inte alla polyester är skapade lika, dock. Leta efter sorter som listas som solen resistenta eller UV behandling vara säker att tyget kommer inte att blekna.

Rengöring

Polyesterväv är mycket lätt att rengöra. Detta gör det ett bra alternativ för utomhus kuddar som förmodligen kommer att vara täckt med damm, smuts och andra utomhus smuts regelbundet. Dessutom används de flesta utemöbler som del av en matplats, att göra fler fläckar och bråkar en reell möjlighet. Polyester Kuddfodral kan kastas i tvätten och är naturligtvis svåra att färga permanent.

Fukten

Fukt och vatten är en pågående oro för utemöbler. Även om dina möbler kvar av regnet, kommer kondens sannolikt att bygga upp på möbler regelbundet. Polyester genomsyras inte lätt av vatten. För det andra, polyester motstår typerna av formar och mildews som kommer att slå rot i vävnader av naturliga fibrer. Detta innebär att möblerna kommer att ha ett längre liv om den är gjord av polyester.

Styrka

Polyester är ett bra material att använda i någon hög trafik och hög användning. Första, upprepade tvättar gör inte polyester svagare hur andra tyger blir när tvättas för ofta. Polyester bär inte också på sätt som andra fibrer gör. Detta innebär att den kan användas tungt som sittplats utan stretching av form och blir svag över tiden.