Aprikos träd för zon 7

Aprikos träd för zon 7

US Department of Agriculture utkom första gången dess härdighet zon karta för växter 1960. Sedan dess har har kartan genomgått flera förändringar, inklusive kartläggning fickor av zoner inne i andra zoner. Zon 1 är den kallaste och zon 11 är den varmaste. Mest aprikos sorter växer bra i flera härdighet zoner, inklusive zon 7. Plantera bareroot träd under vintern, medan trädet är helt vilande. Aprikoser är rikt på karotenoider--antioxidanter som skyddar mot åderförkalkning och bidra till att sänka kolesterolet.

Standard aprikos träd

Standard aprikos träd växer 15 till 25 fot lång på förfallodagen, vilket ger dem en befallande närvaro i trädgården. Prunus armeniaca (guld Kist) är en kräsen träd som kräver väldränerad, näringsrik jord. Den stora, freestone aprikos frukterna är generellt redo för skörd i juni. Aprikoser är bra för att äta ur handen, men är också bra för matlagning, konservering och torkning. Hardy i zoner 7 till 9, guld Kist föredrar varmare vinterväder än några av sina släktingar. Trädet sätter på en show varje år, med röda blad som blir grön på mognad och rosa eller vita blommor på våren.

Skörda "Tilton" aprikoser i juli för bästa smak. Medelstora, något platt frukt är bra för frysning, konservering och torkning. Resistenta mot frost sent på säsongen i zoner 5 till 9, 'Tilton"aprikos träd blommar tidigt och producera ett överflöd av frukt. (Ref. 5)

Dvärg-semi aprikos träd

Växande 15 till 20 fot lång, Prunus armeniaca (kinesiska), bär frukt tidigt och kraftigt. Trädet är kallt och frost härdig i zoner 4 till 7, med små, släta gul till orange freestone frukter som är bra för konservering, torkning eller bakning. Trädet föredrar väldränerad jord. Prunus armeniaca (Gold Bar) blommar tidigt och ger stora odlingar av medelstora, freestone aprikoser. Träden är härdiga i zoner 4 till 8, och torka, med frukt som mognar i juni.

Dvärg-aprikos träd

Hardy i zoner 4 till 8, Goldstrike aprikos växer till en höjd av endast 12 till 18 ft. Den stora, runda frukter är ljus orange med en rödaktig Rouge och fast, köttig köttet. Freestone aprikos är bäst för att äta ur handen. Prunus armeniaca (Moorpark) är söt och saftig med djupt orange kött och gyllene skinn. Bra för att äta ur handen, Moorpark aprikoser mognar från juli till augusti och kan användas för torkning, konserver och konservering. Självpollinerande träd är härdiga i zon 4 till 8 och kräver sex till åtta timmars solljus dagligen.