Apple jordbruksmetoder

Apple jordbruksmetoder

Äpplen är en populär frukt i större delen av Nordamerika. När behandlas på rätt sätt, dessa träd producera bra och kan leva i många år. Men är växer äpplen lite mer komplicerat än att producera vissa andra typer av frukt. Att veta några grundläggande apple jordbruksmetoder kan hjälpa husägare väljer de rätta äppelträden för deras trädgård och har en framgångsrik skörd.

Ympning

De flesta apple tree sorter häckar inte sant från frö. I stället producera odlare äppelträd genom ympning lemmar eller ympris, från ett träd på grundstammen från en annan. Grundstammen avgör storleken på trädet och hur nära du kan plantera det till andra träd. Scion avgör vilken typ av äpplen trädet kommer att producera. Villaägare bör besluta om de vill ha full storlek träd, träd som odlas på dvärg grundstammar eller semi dvärg sorter.

Pollinering

De flesta äppelträd kommer inte framgångsrikt pollinerar sig själva eller andra träd av samma sort. De kräver pollinering av andra typer av äpplen. Framgångsrika apple jordbruk kräver växer mer än en typ av äppelträd och välja sorter som är kompatibel för pollinering. Lyckligtvis kommer de vanligaste typerna av äppelträd pollinera de flesta andra träd som blommar på samma säsong. Plantera träd nära nog för insekter att bära pollen från ett träd till nästa.

Beskärning

Vänster till sig, äppelträd kan bli ganska stora. Dock bidrar naturliga apple tree storlek och form inte till en lätt skörd. De flesta apple odlare beskära sina träd för lättare plockning. Vissa odlare föredrar att växa sina äppelträd i en hög densitet arrangemang och beskära träd till en spindel form, som producerar mer frukt per hektar. De flesta hem odlare behöver inte denna typ av specialitet beskärning och kan hålla sig till tekniker som producerar låga grenar och en kompakt träd form.

Utbildning

Odlare tåg träd i en lätt pickable form. Detta innebär att fästa vikter och korta brädor till vägskälet till avskräcka upprätt tillväxt. Utbildning skapar ett träd med horisontella grenar som är lättare att skörda.

Gallring

Apple odlaren måste tunna träd för att producera kvalitet frukt. Unthinned träd tenderar att producera många små, missbildade frukter, snarare än stora, attraktiva sådana. De tar bort frukt när äpplen är ungefär en tum över, lämnar frukt fördelade 4 till 6 inches isär.