Apple ID

Det finns mer än 2.500 sorter av äpplen. Det finns inget sätt du kan hålla reda på dem alla, men de vanligaste typerna är ganska lätta att identifiera.

Red Delicious

Red Delicious äpplen identifieras av deras söta smaken och mörk röd hud. På grund av deras höga sockerhalt och mjuka köttet, dessa behandlar är bäst gillade rå.

Granny Smith

Granny Smith äpplen är populära för att äta råa som för bakning. De är lätt identifieras genom deras ljus grön hud och skarp, syrlig smak.

Golden Delicious

Golden Delicious äpplen har blekt gul hud (med enstaka fläckar av rosa) och måttligt sött kött. De är ofta något större än andra sorter.

Fuji

Fuji äpplen är populära för sina skarpa kött och förmågan att hålla bra när bakat. De kan identifieras av deras något mindre storlek och mestadels röd hud.

Gala

Gala äpplen har mörkt rosa och orange stripe löper vertikalt över äpplet. Dessa äpplen är skarpa och äts bäst råa eller i äppelmos.

Andra sorter

Andra typer som ofta hittas i dagligvaruhandeln är Braeburn, Pink Lady, Macintosh och får. Ovanligare sorter åtföljas brukar av skyltar.