Användningsområden för tvätt Soda & Borax

Användningsområden för tvätt Soda & Borax

Tvätt soda och borax är billiga och lätt att hitta, oftast i tvätt gången av stormarknader. Tvätt soda är en annan term för natriumkarbonat, som är i samma familj som bakpulver, men är mycket mer basisk med ett PH på 11. Borax är en annan term för natriumborat, även ett naturligt förekommande basisk mineral. Båda dessa artiklar har använts främst för tvätt, som rengöringsmedel och AVHÄRDARE, men med återkomsten av den miljövänliga rörelsen, många människor återupptäcka andra hushållsapparater användningsområden för dessa giftfritt artiklar.

Tvätt Booster & vatten balsam

Tvätt soda och borax är avsedda att vara tvätt boosters, mindre hård och miljövänligare än blekmedel. Både villkor också hårt vatten, så när de används i tvätt, de tillåter tvättmedel att rengöra mer effektivt och skydda kläder från hårt vatten rester.

Torkning blommor

Endera av dessa mineraler kan användas som ett torkmedel när du torkar blommor. Bara täcker blommorna i borax eller tvätt soda och Låt sitta i rumstemperatur i en vecka. De bör inte användas som ett torkmedel, dock när torkning örter avsedd att användas i matlagning, eftersom varken bör intas.

Kackerlacka och andra insektsmedel

Borax fungerar framförallt som ett insektsmedel. Det fungerar som en mage som gift för myror, kackerlackor, silverfisk och termiter, och är en slipande till alla insekter exoskeletons. Den kan antingen blandas med socker att använda som ett bete eller strös i ett område som insekter kommer att gå igenom. När insekterna groom sig, äter de giftet och dör tre till 10 dagar senare. Den kan även strös i mattor och lämnade över natten, att sugas upp på morgonen.

Skur

Borax och tvätt soda kan blandas med vatten och är effektiva vid rengöring av hårda ytor. De kan användas till ren tvål avskum i badrum och smuts på ugnar och ta bort sot. Tvätt soda, dock kan lossnar ett golv vax och används ibland som ett färgborttagningsmedel, så man bör där. alltid göra ett litet testområde först, svårt att se läge.