Användningsområden för skotsk Ljung

Användningsområden för skotsk Ljung

Heather är en vintergrön buske med prydlig rosa eller vita blommor. Det är hemma i Skottland och lämpad för tempererade och cool klimat. Växten blommar sommaren genom hösten och blommorna ofta kvar på plantorna väl i vinter. Skotsk Ljung har en historia av användning. Det gör en doftande sängkläder, söt honung och stout ale, och har använts för att behandla alla slags sjukdomar. Skotsk Ljung är lätta att odla och vårda sin måttlig tillväxt och bra respons till beskärning innebär det passar in i nästan alla trädgårdar.

Beskrivning

Skotsk Ljung är en mjuk buske som blir woody som det åldrar. Det tål ljus fjäderlätt bladverk som är gröna till grå. I höst och vinter, tips på bladverket blir rost till brons och färgen förblir tills ny vår tillväxt folkmassorna ut. Bladen är skala-liknande och mjuk och duniga i konsistensen. Små klockformade blommor bildar i sommar och nu fram till hösten. Anläggningen låg växer och kan endast nå 2 fot lång men spridningen är mycket större som de växt åldrarna.

Användningsområden i trädgården

Skotsk Ljung är lågt underhåll förutsatt det planteras i rika fuktig jord med medelhög till hög surhetsgrad. Dess fördelning vana och låg profil gör heather en utmärkt marktäckare i soligt eller delvis soliga platser. Skotsk Ljung är användbar som en accent växt i behållare eller runt trädgården banor. Planterade nära en vatten-funktionen, tillför det textur och färg i fyra säsonger. Skotsk Ljung är härdig till Förenta staternas Department of Agriculture zoner 5 och ibland 4 med skydd. Skotsk Ljung tål inte hög värme och är bara härdiga i varma torra klimat till zon 6. En gång etablerade den behöver endast måttlig vatten och kan användas i stenpartier eller till gränsa en trädgård säng.

Användning i hemmet

Heather torkar lätt och gör en attraktiv tillägg till torkade arrangemang och kransar. Det var en gång brukade göra kalufs för tak, linor och kvastar. De små torkade blommorna läggs ofta till potpurri och andra doftande objekt som tvål. Heather producerar en söt ört doft som har blivit vanligt i många husgeråd från städare till bubbelbad. Ett kluster av torkad Ljung sys in en kudde sägs lindra huvudvärk, och många andra gammaldags botemedel från skotsk Ljung.

Quaffs och godis

Skotsk Ljung är en av de viktigaste ingredienserna i en historiska öl som har funnit nåd hos moderna smaklökar. Heather ale keramik 3 000 år gamla har hittats på det Isle av Rom. En sökning på nätet finner många recept för ale och bryggerier som säljer drycken. Heather honey produceras från de stora populationerna av honungsbin som njuta av nektar under topp blomma produktion. Heather honey görs till marmelad och gelé. Heather har många vidskepelser kopplad till växten men är det tur och ett tecken på fred.