Användningsområden för nitrocellulosa lack

Lack definieras brukar som en beläggning som utgör en sammanhängande film av lösningsmedel avdunstning. De tidigaste lacker gjordes från saven av ett träd, och kineserna använde en typ av insekt organ lösta i ett lösningsmedel. Moderna nitrocellulosa lack görs genom att lösa cellulosa från en källa som bomull i salpetersyra blandat med lite sulfuric syra. Lack används främst som en färg men det har andra användningsområden.

Avslut för trä

Lack är perfekt som en beläggning för träytor eftersom den är gjord av cellulosa, samma material finns i trä. Lack följer smidigt träytor. Eftersom varje kappa upplöser delvis in i den nästa tillämpas, bildar det en kontinuerlig, integrerad beläggning som kan vara blankpolerade. Av denna anledning är lack Rekommenderad finish på fina möbler och trä musikinstrument. Det faktum att lack smälter in i successiva rockar gör det lätt att reparera slut om det försämras från väder eller missbruk.

Flygplan knark

Nitrocellulosa lack kan vara plasticerad och målat på tyg trä flygplansvingar. IT-kontrakt när det härdar, skärpning vingarna och som ger skydd för det underliggande materialet. Det används också ibland för modellflygplan.

Acetat skivor

En tunn beläggning av lack deponeras på en aluminium skiva var normen för audio omkodning mastering under första hälften av 1900-talet. Denna typ av phonograph post kallades en acetat skiva. Även om det inte hade en lång livslängd, gjorde dess trohet det standarden för engångsåtgärder eller demo inspelningar. Tillkomsten av digital inspelning har gjort det alla men föråldrade.

Traditionella Lacquerware

Successiva lager lack kan vara staplade på varandra tills den resulterande finishen är extremt smidig och har ingen av konturerna av den ursprungliga träfibrerna. Detta faktum har utnyttjats i århundraden av hantverkare i Fjärran Östern som skapar skålar och andra poster av raffinerade kvalitet. Den lack som används för denna konstform härrör traditionellt från naturliga källor, men nitrocellulosa lack kan användas med gott resultat.

Nagellack

Nitrocellulosa är en ingrediens i nagellack men i motsats till industriella lacker, det är upplöst i butyl eller etylacetat. Låggradig puts använder bara industri-grade lösningsmedel.