Användningsområden för mogna String bönor

Användningsområden för mogna String bönor

Det finns användningsområden för mogna string bönor, även känd som gröna bönor. En gång bönor insidan kan ses som utbuktningar på utsidan av pod, böna anses mogna. Vid denna punkt, har böna skördats och användas på något sätt. Du kommer inte längre att kunna lämna det på anläggningen eller bönan kommer alltför trådiga och tuff att konsumera. Det är nu nödvändigt att skal bönorna--ta dem ur pod--för att laga mat och konsumera den ätliga delen.

För att förhindra string bönor mogna innan du skörda dem, föreslår University of Illinois Extension Service att du delar din böna planteringar upp, odla några växter eller frön varannan vecka. Detta sätt de inte kommer alla mognar på en gång.

Kan bönorna

När bönorna har varit skalade, avyttra skida eller lägga till dem i komposthögen. Ta skalade bönor och kan dem för senare användning. De kommer att arbeta i chili och andra recept senare. Dessa bönor går också bra i en grönsaksgryta, utan behov av blötläggning för att fukta senare.

Det går bra att kan dessa skalade mogna bönor ensam eller med mindre mogen string bönor. De kommer att arbeta konserverad med andra typer av bönor också. Canning gör att du kan lagra bönorna att användas över vintern.

Grönsaksgryta

För att använda dessa bönor för att göra en soppa eller gryta, måste du först Blötlägg dem i vatten över natten om de är betydligt torra. Om bönorna är fortfarande fuktig, är sedan blötläggning inte nödvändigt. Lägg bara till bönor som vanligt.

Skapa en grönsaksgryta genom att hälla en burk grönsaksbuljong eller buljong i en stor gryta. Lägga till hackad squash, potatis och pumpa i potten, och bönor samt några morot rundor. Täck med vatten och koka på medelhög värme tills allt är mjuk. Tillsätt kryddor, t ex persilja, cirka fem minuter innan grytan av värmen.

Pan måltider

Skapa pan måltider med dessa bönor som bas. Blötlägg över natten om det behövs, eller använda bönor som du har konserverat. Frisk, fuktig bönor arbete för detta ändamål. Använda vätskan från konservering burken, eller Häll om en halv en konservering burk vatten eller lager i formen tillsammans med bönorna. Vätskan kommer att koka ner, eller du kan dränera det av för servering.

Lägg till bita storlek bitar av ditt val av kött i grytan och koka i ca 15 minuter. Älgkött är bra i detta recept, om du har lite å. Sätt en burk majs och en annan av ärter i pannan tillsammans med ditt val av kryddor. Koka ytterligare fem minuter. Servera detta med bröd och en smaksatt smör som honung.