Användningsområden för körsbärsträd

Körsbärsträdet är en del av amerikansk mytologi: George Washington huggit en ned för att lära oss alla värde talar sanning, och vi alla växer upp hoppas att livet blir så behaglig som en skål med körsbär. Men körsbärsträdet har många konkreta användningsområden, alltför---lika varierad som landskapsarkitektur, kost, medicin och träbearbetning.

Ornamentik

Körsbärsträd är vackra prydnadsväxter för sluga landskapsarkitektur. Beroende på sort, kan körsbärsträdet variera från en diminutivform sex fot lång till en skyskrapan 30 fot. Med dess djupt rödbrun bark och mörk-gröna blad är trädet en sticker någon tid på året. Det är dock när träden verkligen bli något speciellt, blommande med fina vita, rosa eller ljust gula blommor på våren. Det finns flera traditionella japanska låtar---tillsammans med otaliga haiku---skrivet för att hedra den förtjusande, kronblad-rika skådespelet av Körsbärsblom säsongen.

Nutrition

Alla är bekanta med frukt som körsbärsträdet har fått sitt namn. Dessa ljusa röda (eller ibland gult, beroende på sorten), långskaftade stenfrukter är bäst ätas färskt från trädet. Körsbär är en rik källa av mineraler, försedda med kalium, mangan, magnesium, koppar, kalcium, järn och fosfor. De är också en stor källa till vitamin C, K och B6, liksom tiamin, riboflavin och pantotensyra. De har extra fördelar av att vara låga i kalorier och hög halt av kostfiber.

Medicin

Herbalists använda körsbärsträd bark och extrahera för att behandla en rad klagomål. De använder delar av anläggningen att minska artrit smärta, bota gikt, minska huvudvärk, adress lung oro som bronkit och astma och lindra kronisk diarré. Pigment som gör körsbär röd, är kallas antocyaninfärgning, en potent antioxidant som uppmuntrar till produktionen av kollagen i huden tillsammans med C-vitamin också närvarande i frukten. Körsbärssaft innehåller immun-förstärkning melatonin, som också hjälper till att reglera sömn/vakna cykel.

Träbearbetning

Vackra trä på körsbärsträdet, med djupa röda färg, naturlig lyster och fina korn, är en favorit material av träarbetare över hela världen. Det är en lövträd, stark nog att använda till mode verktygshandtag. En av de mest populära möbler woods i USA, körsbär trä används av hantverkare och bulk tillverkare både. Det är tåliga nog att göra det ett bra val för daglig fixturer som skåp, men det är också tillräckligt attraktiv för att vara skulpterade konstverk, musikinstrument, leksaker, rör och båt interiörer.

Historia

Körsbärsträd kommer ursprungligen från Japan och amerikanska reseskildrare Eliza Ruhamah Scidmore krediteras med att föra träden till staterna. 1885 ordnade hon för den japanska regeringen att skicka körsbärsträd planteras längs Potomac River i Washington, D.C. Träden Slutligen anlände 1912--alla 3.000 av dem. President Taft fru, Helen, planterade de första två körsbärsträd tillsammans med frun av den japanska ambassadören. Omkring 150 av de ursprungliga träd är fortfarande vid liv.