Användningsområden för honung johannesbröd timmer

Honung gräshoppor är medelstora träd finns i ädelträskogar, från Alabama norrut till Pennsylvania och när det gäller west som Nebraska. Denna naturliga utbredningsområde har utvidgats av landskapet planteringar i andra delar av landet. Trädet är naturligt skyddad av törnen och ofta växer vilt i gamla betesmarker eller andra försummade områden. Träd kan växa till att bli 100-fot lång, med stammen diametrar på upp till 6 fot på en höjd av 4 1/2 fot över marken. Enligt Purdue University är träd som uppfyller saw-log kvalitetsnormer sällsynta, vilket begränsar mängden honung johannesbröd timmer tillgängliga.

Lastpallar

Honung gräshoppor är en lövträd med många av samma egenskaper som röd ek. Både honung johannesbröd och red oak, på grund av hårdheten av trä, är idealisk för industriell konstruktion som packning pallar. Ek är ansett för värdefull för sådana ändamål. Honung gräshoppor, som ofta finns i bruken i små mängder och saknar etablerade marknader, används ibland för ringa packning lastpallen.

Möbler

Honung gräshoppor, som de flesta lövträd, maskiner väl. Detta innebär trä kan skäras, hyvlat eller borras med lite splittra eller sprickbildning. Av denna anledning trä används ibland inom ramen för stoppade möbler. I det här programmet syns inte trät. Tät trä och honung johannesbröd hög styrka ge styrka till möbler.

Anpassade möbler och inredningar

Honung johannesbröd har en färg och ådring mönster som liknar röd ek. Oavslutade honung johannesbröd kärnveden är rosa, medan sap trä är vit. Samma fläckar och lack som används på Ek kan användas på honung johannesbröd trä. Eftersom det inte generellt handlas i trä grossistmarknaderna, kan honung johannesbröd hittas till rabatterade priser i vissa fabriker. Detta gör produkten passar utmärkt för småskaliga professionella trä butiker eller ens hobbyister. Fina möbler, skåp och millwork kan göras från honung johannesbröd. Träarbetare som önskar arbeta med honung johannesbröd måste göra en del efterforskningar för att hitta en källa.

Honung johannesbröd kan också användas som ett golv om nog av trä har förvärvats och mals till rätt form och dimensioner.

Utomhus

Honung johannesbröd anses mycket resistent mot förfall, vilket gör det användbart för inlägg staket eller stängsel rails. Dess användning utomhus mildras av problemen med insekt bore skador på sapwoods i äldre loggar.