Användningsområden för Fels Nafta tvål

Användningsområden för Fels Nafta tvål

När en uppskattad stapelvara i hemmafru städa garderoben, Fels Nafta tvål har fallit i onåd under senare år i stället för lättare rengöring metoder med mer kemikalier och mindre ansträngning. Men med 100 år på marknaden, härdig baren kan vara att göra comeback, tack vare sitt långvariga värde och olika användningsområden för hudirritationer, skadedjursbekämpning och även fläckborttagning.

Fläcken behandling

Fels Nafta fungerar bra på ställen som orsakats av kosmetika, svett och mat. Kör i baren under kranen, och sedan gnugga bar på någon fet fläcken instängd i kläder, tvätta sedan plagget som vanligt. Denna produkt får ofta ut fläckar som andra före treaters inte kan röra.

Liten tvätt laster

Om du bara har ett par plagg att tvätta och vill spara energi, fylla vasken halvvägs med vatten och Använd baren som en luffa över kläder, skölj sedan. Detta är särskilt effektivt på ringen runt krage fläckar och strumpor; Denna metod använder mindre vatten, mindre el, och eftersom Fels Nafta är riktiga Nafta tvål, mindre tvättmedel.

Hudirriterande

En av Fels-Nafta mest berömda användning är vid behandling av poison ivy, ek och sumak. Så fort du inser att du har varit utsatt för dessa hudirriterande, få under vatten och skölja ner helt med en bar av Fels-Nafta tvål; Detta lyfter bort de naturliga växtoljor som orsakar den irriterande poison ivy utslagen. När du torkar, kasta kläderna du bara kasseras i brickan med tvål spån mäta ungefär en sextondel av en bar; vegetabiliska oljor är envis och kan vara aktiva på tyg i upp till tolv månader, men en bra tvätt med Fels Naptha löser problemet.

Trädgård använder

En lösning av Fels nafta och varmvatten kan bli av bladlöss. Blanda tre matskedar av tvål med en gallon hett vatten; blanda väl, cool, och spray. För svart svamp hotar rosor, riv en full tum av tvål, placera i en fot av kasserade strumpbyxor, då droppe i en gallon kokande vatten med fyra uns av ren flytande diskmedel. Blanda en matsked av denna lösning med en matsked varje bakpulver och vegetabilisk olja, i en gallon vatten, sedan spraya på växter. Andra recept omfatta olika ingredienser för en all-around pest formel och gräsmatta näringsämnen spray.

Hemgjord tvätt tvål

Flera recept kräver med Fels Nafta som ingrediens i hemgjord tvätt tvål tillsammans med borax och tvätt soda; denna mix eliminerar extra agenterna i moderna tvättmedel, även om det kan vara tidskrävande. En enklare blandning efterlyser en torr kombination en kopp varje Fels-NAFTA, tvätt soda och borax, som är mer praktiskt att förvara för flera användningsområden, och bara tar ett par teskedar till få tvätt ren.

Andra hushåll användningsområden

Fels Nafta har använts som ett badrum renare, att lysa upp duken och andra tunga tyger, och även som ingrediens i omvandla djurhud i läder.