Användningsområden för eukalyptusträd

Eukalyptusträd växer nu på sådana platser som Sydamerika, Europa, Indien och södra USA efter dess lyckade införande från dess infödda Australien. Träden har flera användningsområden förutom att vara en huvudsaklig källa av mat för koala björnen, som förbrukar sina blad.

Effekter

Det faktum att eukalyptusträd behöver stora mängder vatten att växa gör dem ett perfekt träd att plantera på platser där malaria är otyglad. Eukalyptusträd hjälpa till att torka ut myrmarker genom att suga in fukt genom sina rötter.

Funktioner

Eukalyptusved kan få en polerad. Det i kombination med dess hårdhet gör det ett önskvärt trä som varvsindustrin, att bygga bryggor och hem inredning träarbeten.

Överväganden

Den inre barken av eucalyptus är en källa till fiber som australiensarna använder för att göra papper och sladd. Aussies också använda eucalyptus för ett bränsle och Barken för garvning ändamål.

Eukalyptusolja

Bladen av eukalyptusträd har en form av olja inom dem som gör dem en viktig ingrediens i dessa typer av saker som antiseptiska, deodoranter och stimulantia.

Funktion

Eukalyptusträd är stor prydnadsträd och är användbara i bildar vindskydd.