Användningsområden för citronsaft

Enligt Idaho observatören är citroner en värdefull frukt med många användningsområden. Citroner är rika på vitamin C, vitamin A och kalcium, magnesium och kalium. Citron skiljer sig från andra frukter eftersom förutom hälsomässiga, frukten har också ett hushåll värde.

Citron och bantning

En av de mest framträdande användningarna för citronsaft har varit för att förlora vikt. Citroner har använts för bantning under de senaste årtiondena, och tanken på en citron juice diet fortsätter att vinna mark. Boken, "Lemon Juice Diet," av Theresa Cheung, påstår att citron kan användas för att hjälpa kroppen att avgifta naturligtvis och rev upp ämnesomsättningen. Författaren påstår att citron ökar kroppens detox och tarmsystem.

Halsont

Citron kan också användas som en naturlig hem rättsmedel för att lindra halsont. Enligt Mayo Clinic ger omrörning honung och citron juice i ett glas varmt vatten och sedan låter det sitta i rumstemperatur en behandling för halsont. Citronsaften hjälper minska slem i halsen och honung lugnar det.

Dålig andedräkt

Individer med dålig andedräkt kan också utnyttja citronsaft. Gurgla med utspädd citronsaft kan minska kraft av dålig andedräkt. Effekterna av citronsaft på dålig andedräkt är inte begränsad till människor. Ägare av hundar med dålig andedräkt kan släppa en liten mängd citronsaft i hundens vatten för att lindra dålig andedräkt. Sällskapsdjur egendomsrätt bör dock se till att citronsaften inte innehåller socker.

Citron rengöringsmedel

Individer som vill rengöra sina hem naturligt kan använda citronsaft och vatten blandas i lika stora mängder. Lägga till blandningen till en sprayflaska ger en naturlig och effektiv kök och badrum renare. Förutom städning i hemmet, citron kan också fräscha luften eller förvaras i kylskåpet för att styra obehagliga lukter.

Överväganden

I åratal har har människor använt citronsaft för att rengöra sina skärbräda. Det är viktigt att individer inser att även om citron kan rengöra en skärbräda, det inte kan sanera det. Enligt Mary A. Keith, en nutritionist och hälsa ombud, människor kan använda citronsaft att ta bort fläckar från ett skivning ombord, men det kommer inte sanera en styrelse. För att döda bakterier på en skärbräda, bör du använda en flaska vatten med en tesked av blekmedel.