Användningsområden för citronmeliss ört

Citronmeliss har många användningsområden som omfattas av kategorierna av medicin, mat, hudvård och metafysiska praxis. Århundraden sedan, har citronmeliss använts som medicinalväxt i antikens Turkiet. Sedan dess har den populära anläggningen spridning till Grekland, genom medeltida Europa, och så småningom till USA. Örten växer i många delar av världen och är lätt att skörda. Torkning tekniker inkluderar användning av en bricka, som släpps ut ur vägen en luftningsventil. När torkat, kan bladen förvandlas till doftande potpurri.

Historia

För över 2 000 år, har citronmeliss varit i bruk som ett botemedel för olika typer av sjukdomar. Under antiken användes för att minska feber, sömnlöshet och för störningar i nervsystemet. Örten biträdd biodlare i Grekland, att hålla bina nöjd och producerar honung eftersom citronmeliss ört levereras en ständig källa till mat. Det skulle också dra i svärmar av bina till en källa där grekerna kunde få honung sötningsmedel.

Medicinska fördelar

Används i te, arbetar citronmeliss för att lugna nervösa spänningar. Helande salvor härrör från anläggningen, och används för att lindra sår och blåsor. Genom att främja svettning, hjälper ört till att minska feber. Gifter i mag-spåret är lättade av en kopp te om dagen eller en kapsel av citronmeliss.

Tillagningsmetoder

Citronmeliss, har av sig själv, en mild Mint och citron smak, varför det är en populär tillsats till någon maträtt som behöver lite av mint smaktillsats. Olika livsmedel och drycker som citronmeliss kan användas i inkluderar, te, sparris, lamm, fågel, fisk och marinad såser. Placera lite citronmeliss i lite svart te för en drink. Använda den i en fruktsallad för att öka smak av mint. Blanda en del av örten till kyckling en zesty prägel. Sätta på fisk tillsammans med andra citron kryddor för en citron-baserade maträtt.

Hudvård

Calloused fötter blir smidig efter att citronmeliss lotion på dem för en kort tid. Citronmeliss fungerar bra som en ansikts fuktkräm och rengöringsmedel att minska hög glans och olja bygga upp. Torra läppar, efter en kall, blåsig vinter, kommer att gynnas av ört, som levererar den fukt. Tvätta håret med citronmeliss att minska en fet konsistens och lägga till glans. Placera några droppar eterisk olja i badet till för en lugnande badkar reträtt. Parfymer från anläggningen är fruktig och aromatisk.

Andliga attribut

Metafysisk makt härrör från citronmeliss inkluderar kärlek, framgång och healing. Örten avser Chariot kortet i tarot kortleken. Citronmeliss är ett tecken på vatten. Charm och kärlek stavas ofta använda citron balm. Magisk moon användning för anläggningen inkluderar familj trollformler, dröm minns, healing, andlighet och fertilitet. Det kan användas som en ersättning för både rosmarin och rosor.