Användningsområden för Blackberry sockerrör

Användningsområden för Blackberry sockerrör

BlackBerry växter är perenn, vilket innebär att de växer tillbaka varje år. Om de lämnas åt sitt öde, en blackberry sockerrör snabbt kan växa över. Därför är det viktigt för trädgårdsodlare att aktivt tunna ut och träna deras blackberry växter att förhindra överväxt. Om överväxt uppstår, finns det flera olika användningsområden för alla olika delar av en anläggning för blackberry.

Sammandragande

Rötterna till en blackberry växt kan användas som en sammandragande. Läkemedel hopkok med roten kan hjälpa vid behandling av sår i munnen, inflammation i tandköttet eller halsont. Hopkok med bladen är också idealisk för användning som en allmän munvatten eller för behandling av svampinfektion.

Hosta Remedy

BlackBerry sockerrör kan användas för att göra ett läkemedel hosta behandling. En innebär populär att frukten och roten bark i kombination med honung. (Referens 3)

Sylt, gelé eller marmelad

En av de mer uppenbara användningsområdena för blackberry sockerrör är att producera en sylt, gelé eller bevara. Ett enda parti av blackberry jam kommer att kräva sex koppar mogna, mosade upp björnbär.

Ekologiskt tyg färg

En annan populär användning för blackberry sockerrör är att producera ett naturligt färgämne. Miljövänliga entusiaster kan producera många olika färger av färg med en enda blackberry anläggning inklusive en ljus brun nyans till en pulserande lila, blå eller röd nyans. Färgen är lämplig för användning på siden, bomull, linne eller ylle.

Papper

BlackBerry sockerrör producerar en inre bark, känd som bast. Bast är idealiska för att göra en stark papper; liknar det papper som produceras av papper björkar eller mullbärsträd. Ca 6 fot blackberry sockerrör med en diameter mellan 1/2 och 1 tum kan producera upp till £ 1 av papper.

Frukt

Björnbär kan rengöras och äts råa, socker eller de kan användas i olika recept. Björnbär kan också användas som garnering för olika öknar eller andra måltider.

Te

Te kan göras från någon del av blackberry sockerrör inklusive bär, blad, rötter, grenar och bark. Vissa delar av blackberry käpp är fördelaktigt vid behandling av vissa sjukdomar. Till exempel är te gjort av barken av en blackberry växt bra för en orolig mage. Under tiden, rötterna är bra för att göra te för att lugna vuxen diarré. Andra användningsområden för blackberry sockerrör-baserade läkemedel teer är behandling av cystit, hemorrojder och dysenteri.

Skjuter

De unga skotten en blackberry sockerrör kan skördas under våren och användas i sallader.