Användningsområden för Berberis

Berberis--Berberis spp.--är låg-underhåll buskar i landskap i hela sydöstra USA och andra regioner. Berberis växer väl, trots magra jordar, ogynnsamma klimat, miljöförstöring och torka. Du kan använda Berberis buskar för många ändamål i ett landskap. Buskarna har potentiella medicinska användningsområden, också.

Landskapsarkitektur

Berberis buskar fungerar bra för att skapa häckar och gränser. Deras skarpa och riklig törnen göra Berberis buskar bra barriärväxter. Du kan också plantera dem för massing och som stiftelsen växter. Berberis buskar frodas på sluttningar och banker, som tillhandahåller erosionsskydd och täckning för dessa områden som hård-till-växt.

Typer

Det finns fyra vanliga arter av Berberis buskar--den japanska Berberis, eller Berberis Thunbergspirea, att vara den mest planterade. Den japanska Berberis har färgglada blad som förvandlar från ljust gröna på sommaren till rödaktig-lila i höst, växande 3 till 6 fot hög och 4 till 7 fot bred. Denna Berberis har klarröda bär som dyker upp i höst och kvarstår genom vintern. Mentor Berberis eller B. x mentorensis, har mörkt gröna blad som ändras till rött och orange i höst. Denna Berberis tillverkar inte bär och når 4 till 6 fot i höjd med en 5 - till 7-fot spridning.

Till skillnad från andra gemensamma Berberis är art, vintergröna Berberis eller B. julianae, vintergröna i stället för lövträd. Den vintergröna Berberis är också något större än de övriga arterna i Berberis - ca 10 fot lång och bred. Dessa buskar har mörkt gröna blad som tur brons till vin rött i höst genom vintern. Bären är blå-svarta. Den koreansk Berberis, B. koreana, är känd för sin hängande klasar av små gula blommor som dyker uppstår på våren och dess ljusa röda bär på hösten. Denna art är ungefär lika stor som den japanska Berberis.

Kultur

Du kan plantera Berberis någonstans i ditt landskap som har fullt solljus till halvskugga, i nästan alla typer av mark. Den koreansk Berberis är inte tolerant av våt eller fuktig platser. Berberis kräver lite beskärning men tål även hård beskärning. Trimma din Berberis buskar i slutet av vintern eller höger när de har blomning under sommaren. Om din Berberis blir bevuxen, kan du klippa det tillbaka inom 1 fot i marken på vårvintern.

Medicinska användningsområden

Förutom sina många användningsområden i landskap används busken Berberis också ofta för sina potentiella medicinska egenskaper, särskilt de som finns i dess bär. I tusentals år, har herbalists använt Berberis för att behandla diarré, feber, matsmältningsbesvär och dålig aptit. Berberis innehåller den kemiska kallas Berberin, som tycks ha antibakteriella och immunitet-öka effekterna. I alternativa örtmedicin används Berberis ibland för att behandla infektioner och inflammation, högt blodtryck, epilepsi, kramper och andra krämpor. Ta inte något naturläkemedel som innehåller Berberis utan att först rådfråga din läkare.