Användning av mineralvatten för växter

Användning av mineralvatten för växter

Fans av mineralvatten älskar sin distinkta smak, som kommer från de olika salter och mineraler i den. Eftersom det är så hälsosamt och naturligt och har så bra grejer i det, det fick vara bra för dina krukväxter också, rätt? Tja, egentligen inte.

Vad är mineralvatten?

Det är enkelt: mineralvatten är vatten med mineraler (plus salter och andra naturliga element) i den. Evian, Perrier och San Pellegrino är förmodligen de mest kända märkena av mineralvatten i USA Mineraler finns naturligt i vattnet, eller de kan läggas med tappningsföretaget. De vanligaste delarna är kalcium, magnesium, kalium och natrium. Vissa märken har också klor, fluor, nitrater och sulfater.

Effekt på växter

Dessa element inte skadar växten direkt---de är inte "giftiga"--- men de gör skada växten indirekt genom att ändra strukturen på smutsa. Anläggningen kan inte inte behöver och använda kemikalier, så de bara bo i jorden. Eftersom kemikalier bygga upp, blir marken knaprig, vilket gör det svårare för växten att absorbera vatten och näringsämnen den behöver.

Kommer det att döda anläggningen?

Med mineralvatten förmodligen inte kommer att döda din anläggning, men det understryker det och håller det från blomstrande. Med andra ord, om du hälla svansen slutet av din Perrier i din philodendron innan du slänger flaskan i papperskorgen, du kommer inte att göra stor skada på anläggningen--- men gör inte en vanlig praxis för det.

Hårt vatten

Inte alla mineralvatten levereras i flaskor; en del av det kommer ur kranen i form av "hårda" vatten, som är vatten med höga halter av kalcium och magnesium. Om du bor i ett område med hårt vatten, bör du behandla vattnet innan du använder den på din houseplants. Denna behandling är inte att köra det genom mjukmedel---vattenmjukgörare behandla vattnet kemiskt med salter, som också är dåligt för dina växter. Använd i stället ett enkelt träkol-typ filter för att behandla kranvatten innan vattna dina krukväxter med den.

Mineral-fritt vatten

Den bästa vattnet för dina växter är vattnet med minst antal kemikalier, mineraler och tillsatser. Får det direkt från Moder natur---samla regnvatten i hinkar (eller smälta ren snö) att använda för dina växter. Använda rena, tömma mjölk kannor eller soda flaskor att lagra regnvatten tills du behöver den.