Användning av koppar för elektriska ledningar

Koppar är en effektiv elektrisk ledare på grund av dess nuvarande överföringskapacitet. Koppar är den mest effektiva, ekonomiska och tillförlitliga metall som är acceptabel för alla elektriska koder och regler. Det är en standard val för elektriska ledningar som det är utan tvekan en av de bästa ledarna av elektricitet. Den har också vissa andra egenskaper som gör det bästa valet för elektriska ledningar, inklusive duktilitet, hög draghållfasthet, värmeledningsförmåga, motstånd att krypa och motståndskraft mot korrosion.

Bra ledningsförmåga

Koppar är den bästa ledaren av el, efter silver, och är en erkänd standard för att jämföra legeringar eller andra metaller. Kopparledare är mindre och medelstora än andra kommersiella metaller på grund av copper's hög elektrisk ledningsförmåga. Koppar är inte bara ekonomiskt; Det ger större flexibilitet, enklare transport och en enklare installation. Koppar, en utmärkt ledare el, erbjuder lågt motstånd och är mer energieffektiva än de flesta andra metaller.

Draghållfasthet, formbarhet och seghet

Koppar har hög seghet; Det är det har förmågan att lätt dras in i ledningar. Den har också hög draghållfasthet eller förmågan att motstå longitudinella pull. Koppar är därför kunna motstå stretching, krypning, hals-ner, bryter och nicks. Dess höga draghållfasthet är ganska effektivt förbättra nuvarande överföringskapacitet, undvika slöseri med energi och skydda mot risker för överhettning. Användningen av kopparledningar garanterar hållbarhet, styrka och oavbruten överföring av el.

Installerat lätt

Kopparledningar används regelbundet i ditt hem och för kommersiella ändamål. Så utgör installationen av kopparledningar i byggnader inga problem eftersom de är utformade för att vara kompatibel med koppar ledningar installationer. Elektriker är bekväm att arbeta med kopparledningar som dessa inte är bara lätt böjd eller vriden eller lödda de är mycket starka och kan dras genom rörledningar lätt.

Hög smältpunkt och korrosionsbeständig

Koppar har en hög smältpunkt och så är det säkert för användning som det kan hantera plötsliga ökningar och kan minska eller nästan eliminera risken för brand på grund av kortslutning. Koppartråd anses korrosionsbeständiga och påverkas inte negativt av faktorer som industriell förorening eller fuktighet eller fukt. Du behöver inte oroa dig om bildandet av ytan oxider eller tillämpning av anti-oxidation pastor som koppar kväveoxider kan leda elektricitet.