Användning av kokosfibrer Palm

Användning av kokosfibrer Palm

Coconut palm är en av de mest användbara träd i världen. Denna tropiska anläggning har hittats så långt norrut som Norge, och är vanligt i Florida, Kalifornien och Texas. Nästan varje del av trädet har använts av människor och djur genom historien, ger upphov till den filippinska ordspråk: "Om du kunde räkna stjärnorna, då du kan räkna alla sätt kokos serverar oss."

Konstruktion och hushåll använder

Kokospalm stammen är den viktigaste byggmaterial i många utvecklingsländer. Stammen används för att göra kojor, broar, bevattningskanaler och taket rännor. Bladen gör utmärkta tak stråtak och material för skärmar, korgar, kläder, segel, kvastar, hattar och facklor. Det hårda skalet av frukten gör skålar och andra behållare, och dess fibrer är vävda mattor och rep, snören, mats och planter foder.

Mat

Knopp på toppen av trädet ger den kulinariska delikatess som kallas palm kål. Skott av frön liknar selleri. SAP från blommorna gör palmvin och kan destilleras för Arrak, en stark alkohol. Nutmeat är mycket näringsrik och används i godis och sötsaker. Oljan används i choklad, godis, glass och bakning. Märg av växten innehåller stärkelse och kan malas för att göra mjöl. Djuren utfodras avfall nutmeat och märg fiber.

Kommersiell användning

Rötterna producera färgämnen, munvatten, mediciner och en produkt som liknar kaffe. Träkol från skalet gör ett utmärkt luftfilter för gasmasker och cigaretter. Olja av frukten är en huvudkomponent i tvål, ljus, salvor, hår dressingar, Tanddeg, färger, hydraulvätskor, smörjmedel, syntetiskt gummi, plast och insektsmedel.

Andra användningsområden

Kokosvatten är steril och hög halt av mineraler och vitaminer, och har använts i stället för glukos i sterila IV lösningar och växt tillväxt kulturer. Vattnet är en gemensam folkmedicinen används för en mängd sjukdomar. Bladen ger också bläck och pergament, som var en gång användes för offentliga handlingar. Octopi och krabbor använda kokosnötsskal för skydd och försvar. Halv skal kan vara hängde som fågelholkar, och fylld med fett eller talg efter fåglar har ätit nutmeat.