Användning av gula Jasmine

Användning av gula Jasmine

Som tallrikar från Kina, filigreed med konsthantverkarnas arbete linjerade från blyfärg, kan den vackra gula jasmin bättre planteras med ett tecken--"Varning för dekorativ användning bara." Används ofta som en helande ört under 1800-talet, är Gelsemium sempervirens fortfarande tippad för dess medicinska ändamål. Dock hela anläggningen är mycket giftigt och om inte ordentligt förberedd och administreras när det används som ett naturläkemedel, kan det orsaka allvarliga biverkningar och biverkningar. Hos barn kan det även leda till döden.

Trädgårdar

Mer korrekt kallas gul jessamine, är den bästa och mest populära användningen för denna hög-klättring doftande gula blommor som ett välkommet tillskott till trädgårdar och trädbevuxen banor. Dess kluster av rörformiga blommor lockar fjärilar och kolibrier. Det är också en favorit av rådjur, och om växten lämnas oskyddade, de nibblingsmaskiner hjortarna kan decimera dess tillväxt.

Parfymer

Berusande, söta doften av gul jessamine finns i parfymer, ljus, tvålar, krämer och oljor. Det finns vissa tro att oljor härrör från det kommer att utlösa ett afrodisiakum svar och bota en lackluster libido, enligt online resurs örter 2000.

Naturläkemedel

Under överinseende av en homeopatisk läkare, kapslar och tabeller härrör från roten och rhizom av gul jessamine används för att behandla en rad neurologiska symtom inklusive nervsmärta, ischias och migrän. Det är också används för att behandla feber, astma, högt blodtryck, mag maladies, tandvärk och kikhosta.

Faror

Alla delar av gul jessamine växten är giftig och dess giftiga effekter är jämförbara med odört. Negativa biverkningar av gul jessamine omfattar låg kroppstemperatur, illamående, svettning, muskelsvaghet och kramper. Överdosering kan leda till förlamning och död.