Användning av en Center Median Wire Rope

Användning av en Center Median Wire Rope

Center stållinor, avses fordonets stållinor, är tillverkad i flätad tråd. Detta rep, i dess industriella form, ofta täcks av en anti vittring agent, till exempel ett skikt eller plast glasyr. Center vajer ibland också omfattas av en yttre nylonrep och har flera användningsområden både i industriella kapacitet och i hemmet.

Barriär

En av de vanligaste användningsområdena för center vajern är som ett hinder för sidorna av vägar. Vanligtvis är detta en tjock gauge rep med en wire kärna omgiven av delar av metalltråd vävt i ett spiralmönster. Denna design ger inte bara styrkan av metall men en flexibilitet som täcker belägger med metall har inte, vilket gör att stållinor center att absorbera chocker andra typer av vägen hinder inte kan tolerera.

Bridge

Också på vägarna används center stållinor för att stödja hängbroar. Använder även spårvidd tjockare rep, bron kan absorbera kraftiga vindar och konstant rörlighet för fordon samtidigt som en stabil bas över vilken trafik kan flytta säkert. Denna design hjälper också skydda broar från naturkatastrofer som orkaner och jordbävningar.

Överdimensionerade laster

Center stållinor används inte bara metall, men även bomull och polyuretan flätade rep. Dessa svagare versioner av center vajern är inte bra på att hålla upp en bro men ger det maximala beloppet för styrka och motståndskraft när du flyttar stora objekt som träd eller fat. Denna rep ger ytterligare skydd av en metalltråd på resor, att garantera säkerheten för den produkt som flyttas samt andra förare.

Tunga lyft

Under hem eller byggnadsteknik, används center stållinor ofta att lyfta tunga laster som I-balkar och ram på plats. Denna typ av rep är oftast medelstora mätaren mellan tunga gauge repet används i median hinder och ljusare spårvidd rep används i överdimensionerade laster, vilket ger större flexibilitet och gör maskiner såsom kranar och andra industriella lyftare att buffra binda upp som lyfter materialet.

Bogsering

Center stållinor används också i bärgningsfordon och andra dragfordon. Dessa fordon måste inte bara lyfta, men måste också säkert säkra fordon som använder endast center stållina. Repet är vanligtvis av metall i hela.