Annat lila träd sorter

Annat lila träd sorter

Lila träd är som lila buskar, förutom att träden har mer av en upprätt bål som är bredare än en buske. Lila träd har mindre blommor än en lila bush och intervallet av färg är begränsad till bara några färger. Blommar i lila trädet visas senare än blommorna på en lila buske.

Japanska lila

Den japanska lila (Syringa reticulate) är härdig i USDA härdighet zoner 3 till 7. De hjärtformade blad av den japanska lilac treen är lövfällande och mörkgrönt. Trädet producerar vita blommor som visas i början av sommaren. Japanska lila träd växa till höjder nå 25 fot med spridning av 15 till 25 fot. Rotsystemet av lila trädet är grunt och är lätt skadas av starka vindar. När den japanska lila har vinden skador, kan det ta två till tre år för träd att blomma igen.

Kinesiska lila

Den kinesiska lilac treen (Syringa) har lavendel blommor med en rosa färgton som visas i början av maj. Den lila trädet når höjder upp till 12 fot med en spridning av 12 fot. Blommorna varierar i storlek från 4 till 6 inches lång och sista för ungefär två veckor. Den kinesiska lila är härdig i USDA härdighet zoner 3 till 7.

Gemensamma lila

Gemensamma lila (Syringa vulgaris) växer till höjder av 8 till 10 fot med en spridning av 8 till 10 fötter när mogna. Vitaktig till lila doftande blommor visas i slutet av våren. Den gemensamma lila har en oregelbunden form med högställd grenar groning ut överallt. Mörk-gröna blad på gemensamma lila trädet växa från 2 till 5 inches lång och upp till 3 inches bred.

Persisk Syren

Persisk Syren (Syringa x persica) kan vara invasiva om tillväxten inte kontrolleras med beskärning. Persiska lila träd locka fåglar, fjärilar och bin med sina doftande lavendel eller violetta blommor, som visas i slutet av våren. Ljusgröna bladen av lövfällande träd når längder upp till 2 fot. Persiska lila träd når höjder av 4 till 8 fot. Eventuella skador på rotsystemet kommer att orsaka lila trädet inte att blomma så länge som tre år. Den persiska lila trädet är härdiga i USDA härdighet zoner 3 till 7. Lila trädet är giftigt vid förtäring av människor.