Anläggningen potten återvinning

Trädgårdsarbete containrar varierar från kokos fiber-fodrade tråd hängande korgar till tung betong krukor. En funktion som de har gemensamt är att de hålla jord så att växter kan växa inom dessa. Med jämna mellanrum en trädgårdsmästare kan åter pot en växt att ge rötterna mer utrymme eller som en årlig dör i slutet av en säsong. Krukor kan användas över igen baserat på deras villkor. Särskild försiktighet krävs innan en anläggning pott att återanvändas.

Syfte

Några krukor som kokos fiber eller komprimerad torv krukor är endast avsedd för en dags användning. Dessa behållare används, försämras de gradvis i kvalitet. Torv krukor är utformade för att placeras i marken tillsammans med den växt som växer i varje kruka. Behållare som dessa fungerar inte för omplantering.

Typ

Mer permanent krukor baserade som cement, terrakotta eller ens plastbehållare får återanvändas på villkora av en behållare. Även behållare som inte var ursprungligen avsedd för växter som gamla stövlar eller plast mjölk lådor kan återvinnas i en växt gryta. Vissa behållare kan vara olämpliga för växter. Behållare som en gång rymde kemikalier som skulle vara giftigt för växter eller var målade med blybaserad färg bör inte användas för växter.

Desinficera

Precis som mark, kan krukväxtjord och behållare både bygga upp patogener eller mineralfyndigheter från växter. En ny anläggning som placerats i en gammal, patogen-fyllda behållare kan utveckla en sjukdom och dör. Innan en ny anläggning tas i en behållare potten måste rengöras och desinfekteras. Desinficering en kruka kräver blötläggning behållaren med en lösning av 1 del blekmedel och 9 delar vatten. Tio minuter är tillräckligt med tid för porös behållare att absorbera blekmedel vattnet.

Rengör

När krukor desinficeras, ska de rengöras i varmt vatten från tvål. Porös behållare som terrakotta krukor bör vara skrubbas med en stål-borste borste eller en pad gjord av stål ull att ta bort salt insättningarna från dem. Några envisa avlagringar kan skrapas bort med en kniv. Krukorna bör bada i rent vatten för att avlägsna alla spår av blekmedel sen. Behållarna ska blöta i vatten tills du är redo att återanvända dem. Torra terrakotta eller cement behållare kan dra bort fukt från krukväxtjord och skada nya anläggningar placeras i dem.