Analysera resultaten av en svart mögel Test

Svart mögel kan vara ett mycket giftigt ämne att hitta i ditt hem. Dock finns det flera olika typer av mögel och inte alla av dem har samma fara fäst vid dem. Också vara att svart substans som du hittat i hemmet inte kanske ens mögel alls. Om du vill veta säkert, kan du ta ett prov att skicka till ett labb eller lokala universitetet förlängning. Du har också möjlighet att utföra ett test dig själv med ett kit. När testet är klar måste du analysera resultaten.

Instruktioner

•Read instruktionerna igen för mögel test kit noggrant innan du tittar på resultaten. Olika typer av testutrustningar har olika sätt att tolka resultaten och den bör omfatta ett enkelt diagram som du kan referera till.

•Tillåt provningsbanan sitta i den rekommenderade mängden tid. Avläsning av resultaten för tidigt kan orsaka en felaktig tolkning.

•Look noga på provningsbanan. Anteckna vad det gör. Remsan kan vända en annan färg eller en markerad nivå.

Pojkens vad du ser i diagrammet på instruktionerna. Instruktionerna kan till exempel säga att en remsa som blir gul är positivt för svartmögel. Färgen på din remsan kommer låta dig veta hur man ska tolka resultaten.