Ammoniak för skorstenen rengöring

Många människor använder ammoniak för att rengöra sina skorstenar och eldstäder, även om det är viktigt att komma ihåg att rengöra en skorsten kan vara mycket farligt och de flesta eldstad tillverkare, konstruktion personal och brandmän skulle rekommendera att du hyr en Sotare att göra majoriteten av din skorsten-rengöring. Dock för tider när detta inte är praktiskt eller för en snabb sanering i lägre skorsten och eldstad, kan du använda en av flera metoder.

Hemgjord skorstenen renare

Det finns ett par sätt att använda ammoniak kan göra din egen skorsten renare. Till exempel blanda 1 dl av ammoniak med 1/2 kopp vit vinäger. Tillsätt 1/4 kopp bakpulver, och späd hela blandningen med en gallon vatten. Alternativt kan du blanda en del ammoniak till en del tvättmedel (kontrollera att tvättmedlet inte har blekmedel i det) och sedan späd den blandningen med en gallon av varmvatten.

Bara gälla dessa blandningar för tegel och låt dem i blöt i ca 15 minuter. Använd en hård borste för att skrubba sot och annan smuts från tegelstenar.

Före rengöring med ammoniak

Vissa individer har funnit framgång genom att placera en kastrull med ammoniak vid skorstenen cleanout eller botten av eldstaden (endast när spisen inte har använts i minst ett par dagar) och låta det sitta i ett par dagar. Detta kan hjälpa lossa sot och kreosot, vilket gör det mycket lättare att rengöra skorstenen senare.

Säkerhet

Ammoniak ska aldrig blandas med blekmedel, och det är bäst att använda gummihandskar när du använder ammoniak för att rengöra som helst. Använd inte ammoniak med din skorsten penslar, eftersom de inte är avsedda för detta och du kan skada dem eller minska deras effektivitet, som kommer att orsaka alla typer av problem senare. Varken bör du någonsin hälla något ner skorstenen--använda en svamp mopp eller gäller ammoniak-rengöring blandningar skorsten tegel för hand.

Dessutom, även om ammoniak är en säker renare för eldstäder och skorstenar, alltid har din eldstad och skorsten utvärderas av en professionell Sotare innan du använder det och innan man beslutar att rengöra det själv. Det kan vara svårt att avgöra hur smutsig en skorsten eller öppen spis är innan du kommer till rengöring, och du inte vill stöta på problem senare eller riskera att sätta ditt hus i brand eftersom det inte har städats ordentligt.