Amerikan Elm Tree fakta

Amerikan Elm Tree fakta

Amerikan Alm (Ulmus americana), även kallad vit elm, är född i östra USA, där det en gång kantade gatorna i många städer och städer på grund av sin snabba tillväxt och övergripande, katedralliknande lemmar. Lövträ trädet växer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 2 till 9 och är uppskattad för dess samverkande trä som är svårt att dela upp, vilket gör den idealisk för möbler att göra och konstruktion projekt.

Eftertraktade för sin form

Amerikan Almen har vanligen en delad stam nära basen och vertikala grenar som sveper uppåt, vilket ger en vaselike form som ger utmärkt skugga täckning. Det har ovala blad som växer upp till 6 inches lång, är tandad längs kanterna, alternativ (vilket de inte är mitt emot varandra) på grenen och har djupa vener som stråla ut från den huvudsakliga ven i en V-form. I höst lämnar detta lövträd droppe som trädet förbereder sig för dvala.

Jordtyp påverkar höjd

Amerikan Almen kan anpassa sig till ett brett utbud av jordtyper och fukt villkor. Den föredrar väl dränerande, rik loam men även gör bra i fattiga-dränering leror och torra, sandiga jordar. Jordtyp påverkar trädhöjd. I genomsnitt det växer till 80 fot hög och 70 fot brett men växer till cirka 125 fot i rika, bördig jord och till endast omkring 60 fot höga på torra jordar. Det gör väl i sura eller alkaliska jord.

Nedgången i den amerikanska Elm

Dutch elm disease, infördes till Förenta staterna omkring 1930, ledde till ett förödande nedgången av Amerikan Almen. Denna svamp, sprids av barkborrar (Scolytus multistriatus), stör trädets förmåga att transportera vatten, ledande vissnar och kraftigt förkorta dess livslängd från mer än 150 år i genomsnitt till en blott 30 år. Amerikan elm och vissa av dess sorter är också känsliga för phloem nekros, bakteriell sjukdom wetwood, ruttnar och insektsangrepp.

Återkomsten av den amerikanska Elm

Utveckling av sorter som är motståndskraftiga mot holländska elm sjukdomar gör plantering Amerikan elm tilltalande igen. Två sådana sorter är Ulmus americana "Princeton," som är härdig i USDA zon 3 till 9 och växer upp till 70 fot, eller Ulmus americana "Valley Forge," härdiga i USDA zon 5 till 9. Även med deras motståndskraft mot sjukdomar rekommenderas en beskärning och bespruta program att förhindra infektion. När plantera denna dekorativa skuggan träd, hitta ett utrymme som får full sol och möjliggör träd sprider. Du kan starta nya träd genom sticklingar tas från ny gren tillväxt och behandlas med en rota hormon som innehåller indolebutyric syra. Sticklingar tas från trädet i lövfällande tillstånd kommer inte root. Amerikan Almen har en låg invasiva potential.