Amaryllis lampa lagring

Den gemensamma amaryllis, en favorit semester dekoration, är känd av det latinska namnet pollinatörer. Besläktade med äkta amaryllis (belladonna), nerine och tempellilja, det ingår i växtfamiljen Amaryllisväxter. Pollinatörer släktet innehåller cirka 80 arter, mestadels hemma i Central och södra Amerika. En art är hemma i Afrika. Moderna kommersiella amaryllis är hybrider.

Glödlampa lagring

De flesta människor köpa amaryllis i eller nära bloom. När växterna har blommat bör de vattnas regelbundet som bladen utvecklas och växa. Efter fem till sex månader börjar förmodligen bladen till gult. Detta är när lökar bör förvaras på en sval, torr plats för minst sex veckor.

Rebloom

I slutet av lagring/viloperioden kan amaryllis kom tillbaka in i ljuset och återplanteras. Innan plantering i färska krukväxtjord, Blötlägg rötterna i vatten i en timme eller två. Plantera lampan upp till hakan i marken och plats i en varm, solig plats.

Bare-roten lampa vård

Vissa trädgårdsmästare köpa amaryllis lökar i bare-root tillstånd (unpotted). Om man inte kan plantera din amaryllis direkt, förvara den i ett svalt och torrt.