Alternativa användningsområden för bananer

Att hitta kreativa sätt att utnyttja snabbt mognande bananer kan vara en utmaning. Bananer är ett hälsosamt mellanmål, som innehåller endast 200 kalorier och en tredjedel av det rekommenderade dagliga intaget av Vitamin A. Både frukt och näringsrik skal kan lånas ut till en mängd olika användningsområden för hem, trädgård och skönhet.

Skönhet

Kalium-rika bananen kan användas för en mängd billig, hem skönhetsbehandlingar. Placera en skalade, mogen banan i en matberedare med 2 msk honung. Puré och blanda i en fjärdedel kopp naturell yoghurt. Tillämpas den lugnande, cool blandningen på ansikte och hals i 20 minuter och skölj bort med kallt vatten. Banana peeling har också använts i folklore och traditionell medicin som ett botemedel för vårtor. Helt enkelt gnugga en färsk bananskal på det drabbade området dagligen.

Hem

Banana peeling kan användas som en mild, naturlig polermedel för hushållning. Använd en färsk bananskal fräscha utseendet på bladen av krukväxter, helt enkelt löper skal över anläggningen för att ta bort damm. På samma sätt kan banan skal ta bort smuts från ytan av lädermöbler eller skor. Efter att ta bort överflödigt smuts med insidan av ett bananskal, ta bort några kvardröjande spår av banan med en pappershandduk.

Trädgård

Banana frukt och peeling är en näringsrika tillägg till en hem komposthög. Använda ren bananskal som en särskilt effektiv gödselmedel. För bästa resultat, hacka peeling i ungefär en tum torg och torkar i en mat torktumlare eller genom att baka i tre timmar i 200-graders ugn. Använda torkade peeling som gödningsmedel för blomma och vegetabiliska trädgårdar. Peeling kan lagras i flera månader i en sluten behållare i plast eller påse.

Mat

Övermogna bananer riktas ofta mot bananbröd, men de kan användas som huvudingrediens i andra kulinariska läckerheter. Placera en popsicle pinne i slutet av bananer och frysa i en plastpåse i minst sex timmar. Den hälsosamma behandla är lämplig för bantning vuxna och barnsjukdomar småbarn. De frysta bananerna kan blandas med andra frysta bär och frukt i en matberedare till en iskall mjölk och socker-fri behandla.