Alternativ till undertaket paneler

Alternativ till undertaket paneler

Undertaket paneler kan vara bekväm när det gäller installation och reparation, de tappa höjden av taket en betydande och de är inte det mest attraktiva alternativet för taket. Lyckligtvis finns gott om alternativ till denna typ av tak material. Om du har en undertaket, vet man aldrig vad som kan vara under, bara väntar på en liten renovering.

Drywalled tak

Drywalled tak är mycket vanliga och erbjuder en fin, slät yta. Dessa paneler måste skruvas in i taket reglarna stabilitet och säkerhet. Denna typ av tak yta kan användas att täcka över ett texturerat tak, så länge eller skruvar är tillräckligt långa för att tränga igenom gips och in i reglarna--normalt 3-tums eller skruvar är tillräckliga för detta jobb. Gips är relativt billigt och lätt att installera, kräver endast tejp och lera att avsluta jobbet.

Not och spont i tak

Denna typ av tak kräver särskilda spontade paneler som är gjorda av trä eller ibland även ett plastmaterial. De är mödosamt att installera som varje bit har avslutat eller målade separat och sedan spikade på plats över taket reglarna. Det är bättre att gips för många, dock som panelerna väger mycket mindre. Denna typ av tak kräver regelbunden rengöring, speciellt om det är plast sorten, som lätt kan fånga damm.

Exponerade takbjälkar

Exponerade takbjälkar lyssna tillbaka till en mer rustik tid och en förenklad stil av byggnaden. I det här fallet är tak reglarna synliga. Exponerade takbjälkar kan vara vacker om trät av balkar är målat och täckt med en högblank polyuretan Rock, eller de kan helt enkelt vara kvar bara för en mycket rustik look. Denna typ av tak är mycket vanligt i timmerstugor och lodge-stil hem, men normalt sett inte i ranch eller traditionella hem där tak är lägre, normalt i spänna av 7 till 9 fot i höjd.

Gipstak

Gipstak är sällsynta idag, men före 1950, de var normen. I äldre hus lades lister remsor ner först. Tre på varandra följande skikt av gips tillämpades sedan över denna yta. Gips är mycket hårda byggnadsmaterial och torkar till en attraktiv Texturerad finish som kan målas. Nackdelen är att gips inte flytta eller ge som ett hus skiftar eller reglerar. Säsongsbetonade temperaturförändringar och regelbundna byggnad förskjutningar kan orsaka fula sprickor ska visas som måste uppdateras regelbundet.