Alternativ till TSP för rengöring av väggar

Även om TSP (trinatriumfosfat) är varken cancerframkallande eller neurotoxiska, och det är säkrare än många andra rengöringsmedel, gillar många människor inte att använda den. TSK kan bränna huden och vara irriterande att andas. Det är en effektiv mur renare och säkert på de flesta typer av väggbeklädnader, men det finns mindre-caustic alternativ för att få dina väggar ren.

Ättika och vatten

Vinäger kan användas på emalj och Latexfärger, samt många typer av tapeter. Det kan ta bort de flesta fläckar och kritor märken. Använd varma, outspädd ättika för tung olja fläckar.

För allrengöringsmedel rengöring av de flesta typer av väggbeklädnader, blanda en 50/50 lösning av destillerat vit vinäger och varmt vatten. Detta utspädd ättika lösning fungerar bra för spot rengöring runt strömbrytare och högtrafikerade områden där det finns en hel del fingeravtryck.

Alkali-baserade rengöringsmedel

Om en vägg är dåligt målat från sot eller rök, ett alkaliskt rengöringsmedel, till exempel tvätt soda, är ammoniak eller tvätt tvättmedel, ett effektivt alternativ. Ammoniak, dock är frätande att andas och måste användas i ett väl ventilerat utrymme, medan tvätt soda och tvättmedel är mycket mildare.

Börja med en svag lösning av 1 kopp av ammoniak eller ¼ kopp av tvätt soda eller tvättmedel till en gallon vatten och testa den på ett dolt område innan du tvättar resten av väggen. Dessa produkter är effektiva rengöringsmedel, men om koncentrationen är för stark, de kan ta bort färg.

Rengöring platt färg

Emalj och Latexfärger är allmänt tvättbar, men platt färg är mycket svårare att rengöra. Platt färg absorberar fläckar, och reningsprocessen kan göra dem värre. Fingeravtryck, mat fläckar och krita märken kan alla mycket svårt att bli av med.

Innan skurning färgade platt färg med vatten och ett rengöringsmedel, försök täcka fläcken med en torr pappershandduk och trycka med ett varmt järn, rita oljor in i papperet. Om fläcken inte kommer, prova ättika lösning, men testa den i ett dolt område först.

Rengöring väggbeklädnad

För att rengöra väggbeklädnader av tyg, vakuum dem regelbundet för att ta bort damm och plats Rengör enligt tillverkarens instruktioner. Tänk på att vissa väggbeklädnader av tyg och fiber bör rengöras endast av proffs.

Tvätta väggar

Både färg och tapeter bör spot-rengöras varje vecka, att förhindra allvarligare fläckar; men ibland måste man tvätta hela väggen. Använd alltid en mjuk svamp. Börja längst upp med utspädd ättika eller alkalisk lösning, och arbeta dig ner. Torka bort smutsiga droppar och ränder som de köra ner, så att de inte bo på väggen för länge; de kan lämna fläckar. Tvätta en del av väggen i taget, och torka varje del som du går. De flesta färger är inte vattentät om vattnet sitter på ytan i mer än ett par minuter.