Alternativ till Periwinkle

Blommorna på periwinkle lägga ljusa blå färg till alla trädgårdar medan dess glänsande gröna blad bildar en tät groundcover som minskar tillväxten av ogräs. Alternativ till periwinkle måste ha några, om inte alla, av de samma egenskaperna för storlek, form, färg och odlingsförhållanden.

Egenskaper

Del av dogbane familjen, Strandsnäckor växa snabbt i nästan alla jord och kan bli invasiv. Vintergröna, den gemensamma periwinkle, är en snabbt växande vinstockar med smala stammar som växer längs marken, att sätta ner rötter från dess noder. Det är violett-blå blommor är tratt-formade med en stjärnformad mun, och växa på skott ca 6 inches tall. Den stora periwinkle, vinca major, kan nå en höjd av 12 inches med blå blommor och mörk-gröna glänsande blad. Båda typerna av Strandsnäckor trivs i någorlunda väldränerad jord och full sol eller del skugga villkor.

Våren blomning

Producerar blommor på våren, liksom periwinkle, gör navelwort och smygande phlox utmärkta alternativ för snäcka. Navelwort växer till en höjd som liknar periwinkle, och utvecklar ljusa blå blommor under hela våren. Den föredrar sval, fuktig jord, där täta, ogräs-bevis klumpar av lövverk ger en bakgrund för lös klumpar av blommor. "Blue Ridge" sorten av smygande phlox blommar också under denna period, skylta blekt blå blommor som samlas i lös, platt kluster. Icke-blommande skotten sprids längs marken och rot, bildar en massa djupa-grönt bladverk upp till 24 inches bred.

Långsamt växande

Andra alternativa blå markbeläggning växer inte så snabbt som en snäcka. Gemensamma bugleweed är en perenn i härdighet zoner 4 till 9. Växer till en höjd av 3 till 6 inches, det sprider sig till omkring 3 fötter i områden av partiskt skugga eller skugga. Dess djupblå blommor blomma i slutet av våren och försommaren, ovanpå bladen brokiga i grönt och lila. Det är tillväxt, är dock långsam. Också med en långsam tillväxt är Lithodora, en groundcover som växer i väldränerad neutral eller sur jord. Dess stjälkar växer till en höjd av 8 inches och en bredd på upp till 8 fot, i full sol eller halvskugga. Dess blå blommor visas i mitten av sommaren och sista växtsäsongen.

Taller Groundcover

Växande taller än periwinkle, producera dessa markbeläggning blå blommor liknar nyanser snäcka. Midsommarblomster, särskilt "Johnson's Blue", har blå blommor som är tydliga och delikat i färg, och som blommar från början till mitten av sommaren. Mitten av grönt bladverk har en sågtandad kant och bildar en tät massa som håller ut ogräs. Denna marktäckande växer bra i de flesta väldränerad jord, når 18 inches hög och kan sprida sig upp till 2 fot över. Campanala, eller blåklockor, är en härdig perenn i härdighet zoner 4 till 8. Denna växt bildar en dunge av flower-täckt, ljusgröna, sågtandade blad, i nyanser av blått, lila och lila, blåklockor producera nyanser av blått som förgyller varje trädgård design.