Alternativ till chockerande pooler

Alternativ till chockerande pooler

Det finns inget alternativ till chockerande din pool, även om det finns minst ett alternativ till chockerande med klor. Chockerande är nödvändigt för att klor redan i vattnet för att frigöras till göra sitt jobb, som är att sanera vattnet och hålla den borta från organismer och patogener. Utan chockerande, skulle din pool se som en stillastående vid vägkanten pöl i motsats till en gnistrande, sötvatten damm.

Klor

Denna kemikalie spelar en mycket viktig roll i hälsa av din pool vatten. Det bekämpar bakterier, levande organismer, smuts, skräp och alger sporer som hittar sin väg in i poolen via vind, regn, avrinning och människors och djurs kroppar. Poolvattnet som luktar obehagligt och orsakar irritation i ögon, näsa och hud är ofta misstas för att vara alltför kraftigt klorerat, när i själva verket motsatsen är sant. För lite klor är närvarande, och det som finns är knuten upp och inte kan göra sitt jobb.

Ammoniak

Skyldige när det gäller bundet klor är ammoniak. Ammoniak införs i poolen på samma sätt som alla andra föroreningar, men det införs till stor del av människor och djur genom kroppsvätskor och oljor. Klor inte kan eliminera ammoniak och i stället binds till det, att skapa kloraminer. De register som klor i vatten tester, men inte kan hålla poolen vatten rena och fräscha.

Chockerande

Genom att mäta mängden klor i vattnet och beräkningen av det belopp som ska läggas till, kan du introducera den korrekta mängden klor för att hålla vattnet rent. Så länge mängden klor överskrider mängden ammoniak och kloraminer, kommer att din poolvatten vara klar och fräsch. Förutom klor, måste vattnet bli chockade regelbundet använda något som kalcium eller litium hyperchlorite, båda är klor-baserade.

Nonchlorine chock

Pooler kan också bli chockade med syre i form av kalium monopersulfate. Denna nonchlorine-baserade chock är stark, luktfri och försämras inte när den utsätts för UV solljus sätt klor-baserade chockar kommer. Den kan användas under dagen, snarare än de rekommenderade kväll chockerna och poolen kan användas inom några minuter, i stället för timmar som med klor chocker. Använda denna chock alternativ tillsammans med ett förebyggande chock schema för att hålla din pool vatten frisk och mousserande.