Alternativ till automatisk diskmaskiner

Den automatiska diskmaskinen har utvecklats från en lyx apparat för de rika till en gemensam apparaten finns i nästan varje hem i urbana områden över hela världen. Men det finns alternativ till att använda diskmaskin - som du kan uppleva någon gång om diskmaskinen går sönder.

Handtvätt

Fylla en kastrull eller diskhon med varmt tvålvatten och sedan diska enskilda för hand gammaldags metoder är ofta mycket snabbare än väntar en diskmaskin. När du tar bort ytan skräp från rätterna du skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan att torka på en absorberande handduk eller tömma rack.

Disponibel rätter

Om du vill undvika handtvätt rätter medan diskmaskinen är trasig, kan du använda disponibla rätter gjorda av papper eller plast; du kasta bara bort dem när du är klar med maten. Denna metod fungerar bra när du trycker på för rensning av tid eller när du är hemifrån. Dock är detta inte miljömässigt eller ekonomiskt sund eftersom rätterna är dyra att köpa, det tar mycket energi att producera dem, och ta deponi plats.

Anlita hjälp

Om du inte vill köra en diskmaskin, diska eller ens använda disponibel som serverar ware, kan du anlita någon som kan diska för dig. Denna tjänst är ofta tillsammans med andra hushållssysslor såsom städning och gör tvätt. Detta är ett dyrt alternativ, men det kan fungera bra för upptagen yrkesverksamma eller människor som inte är fysiskt omöjligt att diska.

À ut

Äta ute på restauranger eller andra människors hem är det mest kostsamma alternativet till att använda diskmaskin hemma. Du betalar till någon annan laga maten för dig också så ren rätter efteråt. Det finns inget arbete deltar i måltiden eller rensningen, vilket kan göra det ett bra alternativ om diskmaskinen är trasig eller ditt kök är under renovering-- eller om du bara behöver en utekväll.