Alternativ för en gångväg

Alternativ för en gångväg

Gångvägar lägga till struktur och skönhet i ett landskap. Installera en gångväg är en gör det själv projekt du kan avsluta över en helg med grundläggande verktyg. Det finns två vanliga metoder, beroende på din nivå och valt ytbehandla material. Murbruk-inställning en tegelsten eller asfaltläggare gångväg kan resultera i en långvarig yta som kräver lite underhåll, medan sand-inställningen material är enklare och ger dig enkel tillgång till reparera sektioner som behövs.

Tegel och marksten

Primära gångvägar bör vara minst 4 fot bred och erbjuda en hård och plan yta för att rymma rullstol, flera och transport utrustning. Om du anger dem i mortel eller sand, erbjuder tegel och marksten en solid, lättskött yta. Lägg dem i klassiska mönster, som fiskbensmönster eller halv korg väva, eller skapa din egen design. Standardstorleken är fyra-för fyra-av-åtta inches, men du kan köpa halva tegelstenar eller klippa dem för att passa en böjd gångväg. Det enklaste sättet att undvika skärning är att lägga tegelstenar eller marksten på en rak eller vinklad kurs.

Natursten

Plattor, fieldstones och skiffer är några exempel på naturliga stenar används för gångvägar. De erbjuder en textural kontrast till blomstrande växter. Stenar finns jämnt avskurna rektanglar eller snäste stycken för en rustik stil och runda stenar som skär eller delas så att ytorna är platt. En kombination av metall edge begränsningar och sand-fyllda fogar låsa stenarna på plats övertid. Ställ oregelbundet formade bitar som ett pussel, eller kombinera stora och medelstora sten block för visuella intresse.

Nedbrutet granit, grus och River Rocks

Lös landskapsskötsel material, såsom nedbrutet granit, grus och river rocks, är billiga och enkla att installera. Skapa en avslappnad, slingrande gångväg genom en trädgård, eller lägga en smal sekundär väg för att knyta ihop befintliga funktioner som sten gränser. Lösa stenar och klippor ta formen av stiftelsen de hällde i. Flygmarskalk cirka fem inches av smuts från grunden, och låg två inches av pack, blandning av sten damm och grus, på basen för att förstärka ytan.

Betong

Betong är ett robust, slitstarkt material med ett neutralt utseende som går med alla landskap stil. De viktigaste komponenterna till en välbyggd konkreta gångväg är en solid grus stiftelse, tillfälliga former används för att forma cementgolvet tills det härdar och dilatationsfogar placeras varje fyra till fem fötter för att förhindra betong från sprickbildning. Konkreta stämplar och färgade fläckar kan du anpassa utseendet på din yta. Efter hälla och manipulera färsk betong till en platt, slät yta, Använd konkreta stämplar för att imponera textur mönster som liknar tegel, stenar och andra mönster.