Alstroemeria plantering

Alstroemeria plantering

En infödd till Sydamerika, Alstroemeria, allmänt känd som papegoja Lily och peruanska Lily, är en mört, tropisk perenn som blommar i en mängd nyanser i många druvsorter. Flera blommor blomma överst i smal grön upprätt skaft som når 18-inches i höjd. Den är härdig i USDA zoner 8a till 10b och trivs i en full solexponering blommar flera gånger från våren genom för att falla i många trakter. Odlas som en trädgård sängar växt och i behållare, odlas det allmänt i färsk snittblomma industrin på grund av både sin skönhet och lång vas liv.

Förbered marken

Alstroemeria frodas i en humus-rika, väldränerad jord. De gillar inte lerjord som kan hindra deras rot hälsa. Har du lerjord, ändra det före plantering med vitmossan torv och sand eller grova korn byggare sand att lossa och göra det mer luckert. Odla upp jorden och blanda i jorden ändringsförslag bra att införliva.

Vårens plantering Process

Plantera mogna Alstroemeria växter i jorden, att bibehålla den etablerade jord på stjälken. Om plantering rotknölar, placera dem i jorden horisontellt inches ca 5 djupt i jorden. Beroende på sortrenhet, space växter eller knölar på mellan 12-tums och 24-tums mellanrum att hysa mogna växterna. Täcka knölarna och vatten i brunn, mulching med strimlad bark i varmare torrare klimat att förhindra avdunstning.

Vattning & gödning

Alstroemeria har konsekvent fuktig men aldrig konsekvent våt jord och rötter. Gödsla i hela växtsäsongen minst varje månad med god kvalitet, generell, vattenlösliga gödningsmedel. Om bladen går halta och gula och marken är inte mycket blöt, sannolikt de behov av mer regelbundna eller djupare vattning.