Aloe sorterna

Aloe sorterna

Aloe vera--Aloe barbadensis--är vida känd för saven av dess tjocka blad som används för att behandla hudproblem. Mer än 500 arter av aloe växt släkte finns, och det finns många hybridsorter på marknaden. De flesta av dessa arter är torra områden i Afrika och Medelhavsområdet. De odlas i behållare och trädgårdar. För att se om USDA växande zon för en specifik aloe innehåller ditt område, kontrollera detaljerad härdighet zon karta postat av US National Arboretum.

Aloe barbadensis

Aloe vera--Aloe barbadensis--är inhemsk i Medelhavsområdet och Afrika. den växer till 18 inches hög och kan bilda kolonier som är 6 fot bred eller mer. Dess knubbig blad har tänder i kanterna. Den producerar pilformad kluster gul eller orange blommor som kan växa så mycket som 3 fot. De odlas allmänt i behållare och i rock trädgårdar, även om de inte kan överleva frysning väder.

Aloe arborescens

Kranz aloe--Aloe arborescens--växer naturligt på sydafrikanska klippor; den har grå-gröna blad med blek tänder och växer till en buske 6 till 10 fot lång. Den producerar antal ogrenade spikar av färgglada blommor under vintern. Dessa blommor är djup orange eller gul och ibland båda färger.

Aloe aristata

Fackla växt eller spetsar aloe--Aloe aristata--är född i Sydafrika. en av de minsta inhemska arten, den växer klumpar av stemless rosetter 4 till 6 inches bred som ger kluster av röda blommor i slutet av våren. Det ofta odlas inomhus som en house växt. Den växer i USDA växande zoner 9 till 11.

Aloe dichotoma

Koger träd eller växer--Aloe dichotoma--blir dess vedertagna namn eftersom San folk dess infödda Sydafrika urgröpt dess stjälkar att bära pilar; Det ger Grenade spikar av klargula blommor på sommaren och växer in i ett träd 12 till 15 fot lång. Dess blad är större, en rikare blå-gröna och har djupare kanaler än Aloe barbadensi. Trädet har slät bark. Det kan odlas i USDA växande zoner 8 till 10.

Aloe Nyeriensis

Aloe nyeriensis är infödd till savannen i Kenya och andra delar av Östafrika, växer på höjder 5 000 till 6 000 fot, den växer från 3 till 10 fot lång. Aloe nyeriensis har blå-gröna saftiga blad och producerar blommande stjälkar av tätt packade röda blommor i slutet av våren och försommaren. Det kan odlas i USDA växande zoner 10A till 11.

Aloe variegata

Känd som rapphöna bröst aloe, är Aloe variegata, torra områden i Sydafrika och Namibia, en dvärg aloe som växer mer än 10 inches tall. Kanterna på dess fläckiga bladen är vita med små tänder. Bladen spiralen som växten blir äldre. Aloe variegate producerar en attraktiv, antal ogrenade toppar av röda blommor under sommaren.