Allt om Canna växter: När ska man plantera & växtskydd

En öm perenn infödd till tropikerna, canna allmänt odlas i kallare områden och behandlad som anbud annueller. De är ofta används som bakgrund växtmaterial i perenn blomma gränser, eller massangrepp i ön sängar i kommersiella landskap. I deras infödda tropikerna blomma canna 12 månader om året. De kommer att blomma ungefär 6 till 8 veckor efter plantering jordstammar.

Beskrivning

Hemma i tropikerna och semi tropikerna, canna (Canna generalis) växa från rhizomer, glödlampa-liknande rotsystem som lagra näringsämnen. De växer 1 1/2 till 5 fot hög. De har stora, vaxartade blad som liknar bladen på bananer. På vissa sorter är bladen 12 inches bred. Blommor blomma i ett kluster på Blomspetsarna ände. Canna blommor kommer i rött, rosa, rosa, gul och bicolors. Lövverket är ljus till mörkgrön eller brons.

Plantering

Plantera canna rhizomer i slutet av våren, ca en till två veckor före den genomsnittliga din senaste vårfrost. Plantera dem i rika, bördig jord om 3 till 4 inches djupt och 18 till 36 inches isär. Utrymmet större sorter av canna på den största rekommenderade avstånd från varandra. De föredrar full sol, men kan växa bra om de är skuggade i några timmar, särskilt om de är planterade i en varm plats, som mot en vägg för murverk.

Skötsel och odling

Canna kräver mycket fukt. Vattna dem med motsvarande 1 1/2 till 2 inches av nederbörd per vecka. Vatten är nödvändigt att hålla dem blommande. Under den hetaste delen av sommaren, kan krukväxter exemplar behöva vattnas två gånger om dagen.

Gödsla dem när plantering, använda strösocker allrengöringsmedel gödselmedel, efter tillverkarens rekommenderade nyckeltal. Mata dem igen med den granulerad gödsel var fjärde vecka under växtsäsongen. Dessutom vattna dem med vattenlösliga gödningsmedel blandas med vatten varannan vecka, blanda gödselmedel på halva styrkan rekommenderas av tillverkaren.

Ta bort torkad blomma huvuden utan dröjsmål, för att främja utvecklingen av fler blommor. Om död blomma huvudet inte tas bort, alla anläggningens energi går till produktion av utsäde och blomma produktion kommer att sluta.

Lagra rhizomer

Jordstammar av canna är ömma och kommer inte att överleva vintern utanför semi tropiska områden. När bladen har varit svärtade av frost, gräva upp jordstammar att lagra över vintern. Ta bort stjälken, lämna ca 2 till 3 inches av den bifogas rotstocken. Borsta bort smuts och distribuera jordstammar på tidningen att torka några dagar. Hålla dem över 45 grader Fahrenheit att undvika att skada dem. Efter några dagar, placera dem i en kartong och täck dem med fuktig torv. Glida rutan i en plastpåse med hål stansas in i den för luftcirkulation. Lagra över 45 grader F.