Alger & utvecklingen av blommande växter

Alger & utvecklingen av blommande växter

Växtriket omfattar ett stort utbud av klassificeringar, typer och familjer, med alger är en av de mest grundläggande växt livsformerna. Över tiden, alger växter utvecklats till högspecialiserade genomför system, kan stående upprätt och reproducera sig i snabbare takt. Blommande växter utgör de mer specialiserade versionerna inom denna evolutionära process.

Nonvascular växter

Nonvascular växter är de tidigaste formerna av växtlighet på jorden, enligt biologi referens, en online referens encyklopedi. Många av dagens alger växter var bland några av dessa tidiga livsformer. Det finns flera olika typer av alger--några encelliga, några flercelliga--med större former visas som tång. Nonvascular växter kännetecknas av deras små storlekar och deras behov av fuktig eller vattnig livsmiljöer. Mossor, liverworts och hornworts utgör de mer avancerade formerna av nonvascular växter.

Kärlväxter

Det finns mer än 250 000 arter av blommande växter i världen, vilket gör dem de mest olika arterna inom växtfamiljen. Växter som klarar stå upprätt och producera blommor klassificeras som kärlväxter, och tros ha utvecklats av nonvascular alger arter enligt biologi referens. Kärlväxter är markerade med sina högt utvecklade ledande system som fungerar för att transportera mat och vatten under hela Anläggningsstruktur. Stjälkar, blad, blommor och frön är alla ett resultat av det ledande systemet som finns inuti deras specialiserade vävnad strukturer, enligt Estrella berg Community College.

Bryofyter

Som alger livsformer utvecklats till mossor, liverworts och hornworts, framkallade växter de fysiska egenskaperna som krävs för att flytta från vatten till land, enligt biologi referens. Dessa första landbaserade anläggningen former klassificeras som bryofyter. Till skillnad från de mer utvecklade kärlväxter saknar bryofyter de ledande system som behövs för att stå upprätt. I stället bibehålla dessa livsformer sin form och struktur genom en typ av cellulära påtryckningar som drar in vatten i de övre delarna av anläggningen, som står för deras små eller korta storlekar.

Prototracheophytes

Baserat på fossila lämningarna går tillbaka så långt som 425 miljonerår sedan, verkar prototracheophytes vara den första formen av kärlväxter att utveckla, enligt biologi referens. Dessa växter visade ledande celler liknar mossor; men, deras cell vävnader innehöll ett mer sofistikerade ledande system som sprang i hela växten struktur. Dessa växter kunde också tillverka lignin, som gav cellväggar och vävnad en mer stelbent och stödjande struktur. Som ett resultat, prototracheophytes var längre, och större än deras mossor föregångare, och kunde växa i jord-baserad, i stället för vatten-baserat, villkor.

Tidigt blommande växter

Magnoliids registreras som den äldsta gruppen av blommande växter går tillbaka så långt som 130 miljoner år sedan, enligt biologi referens. Dessa tidiga former verkade som växtbaserade blommor, vedartade växter och växter som liknar dagens magnolia sorter. Den mest uttalade skillnaden mellan tidiga bryofyter och blommande sorter är i hur deras metoder för reproduktion förändrats från transport till luft och insekt transport. Förändringar inom deras reproduktiva konstruktioner pollen överföra mellan växterna lättare, som möjliggjorde mer differentiering inom art.