Alger i en badtunna

I de flesta fall, alger vanligen inte ett problem för badtunnor som är konsekvent vidhållit med kemikalier. Om Alger komma ett fotfäste i vattnet, kan det vara svårt att bli av med och hålla från att återvända. När förebyggande underhåll inte fungerar, finns det flera åtgärder att vidta för att säkerställa alger går bort och vistelser bort.

Identifiering

Det finns flera olika typer av alger som kan utvecklas i en badtunna, och vissa är lättare att bli av med än andra. Blågröna alger är en av de vanligaste typerna; Det är samma organism som orsakar svartaktiga utväxter på badrumskakel, handfat kranar och i bassänger. Klor, används ofta som en sanitizing agent i badtunnor, kommer inte döda denna typ av alger. Grönalger är den snabbast växande typ av alger, så om vattnet omvandlas från klart till tjockt med alger över natten, detta är sannolikt typen. Om i sidor och botten av badtunnan börjar känna är slemmiga, detta är en av tidig varning tecken det gröna algerna närvarande. Den andra typen är senap alger, en mycket motståndskraftig form som älskar blöt, skuggiga förhållanden och är lätt att identifiera genom dess gula, pulver utseende.

Orsakar

Badtunnor som är täckta när inte i använda, och är utrustade med en ozongenerator, uppvisar sällan alger problem. Utseendet på alger kan tyda på att det är något fel med generator, vilket omvandlar syre till ozon och pumpar det genom vattnet att döda bakterier och mikroorganismer. En badtunna med en felaktig balans av kemikalier och pH kan uppmuntra tillväxten av alger, medan lämnar omslaget flera soliga dagar kan ge organismerna med tillräckligt solljus att börja växa.

Lösning

Algicider är kemikalier formulerade för att döda alger. Olika typer av algaecide kan användas, beroende på vilken typ av alger. Polyquat algicider är effektiva vid behandling av alla tre huvudtyper av alger, men för en särskilt dålig angrepp av resistenta sorter en annan typ av behandling kan bli nödvändigt. För senap alger, kan kelaterad koppar vara särskilt effektiva, kan en algaecide innehållande brom. Det hjälper också att öka mängden fritt klor i badtunnan. För varje dos av klor i vattnet, en del går in mot döda bakterier och andra organismer. Testa vattnets pH-värde och gör att det är i intervallet rätt--mellan 7,2 och 7,8--hjälper motverkar algtillväxt.

Det hjälper också att skura insidan av badtunnan. Detta kommer att frigöra några alger som har fäst sig till sidorna så det kan filtreras bort.

Förebyggande

Testa spa vatten regelbundet och hålla pH-värdet inom intervallet rekommenderade att motverka algtillväxt. Om klor eller brom används, att hålla dessa kemikalier på korrekt spänna--mellan 1,5 och 3 delar per miljon (ppm) för klor och mellan 3 och 5 ppm för brom--kommer att bidra till att alla alger som börjar växa dödas innan det kan multiplicera.

Som täcker badtunnan kommer också att gå långt för att förhindra tillväxten av alger. En cover kommer att hålla ut solljuset behövs för alger att växa, att ge sig kemikalier tid att arbeta.