Ägget Shell vatten för växter

Ägget Shell vatten för växter

Natur, växter blomstra i vilken typ av jord som håller med dem och finns sällan i områden där marken inte är gillar. I trädgården, men växter utsätts för de lokala förhållandena och några trädgårdar har perfekt jord. Näringsinnehållet i marken kan enkelt förbättras genom att lägga till en mängd ändringsförslag. Köksrester, som äggskal, kan användas för att höja pH-värdet i den omgivande jord, förbättra alltför sura plantering platser. Dessutom kan med en lösning från kokt äggskal ge växterna med viktiga näringsämnen som kalcium och magnesium.

Nutrition

Många trädgårdsmästare måste klara av extrema pH som minska näringsämnen tillgänglighet. Jordar som har ett pH-värde av mindre än 6.0 anses vara sura. Kalk används vanligtvis för att höja pH-värdet i sura jordar och gör trädgården mer gästvänliga till ett bredare utbud av växter. Den aktiva ingrediensen i trädgårdsskötsel lime är kalciumkarbonat, eller CaCO3. Äggskal är en naturlig källa av kalciumkarbonat, och följaktligen lösningar från äggskal är alkaliska och effektivt kommer att neutralisera eventuella syra som de kommer i kontakt med. Förutom att vara en rik källa till kalcium, innehåller äggskal också kväve och spåra mängder magnesium, fosfor och kollagen, som alla är viktiga för friska växters tillväxt.

Vägbeskrivning

För att göra en ägg skal lösning, placera skalen från 20 ägg i en stor kastrull och täck dem med 1 gallon vatten. Ta med vatten till en rullande koka, då upphäva blandningen och låt den svalna i 24 timmar. Häll över lösningen genom en sil att ta bort eventuella stora bitar av skal, sedan överför vätskan till en lufttät behållare och förvara den i en sval, mörk plats. Alternativt fyll en 1-gallon burk med vatten och lägga till äggskal i den när de blir tillgängliga. Vänta minst en månad från startdatumet att ta bort någon av vätskan som de vatten får möjlighet att lösa upp skalen, ta bort de viktiga näringsämnena i processen.

Användning

Gälla både inomhus och utomhus växter ägg skal vatten genom att hälla det direkt till marken runt basen av växten. Veckans program ägg vatten kommer att stimulera i närheten flora kalcium och minskar surhetsgraden i marken, men övergången i pH är tillfällig. Att upprätthålla ett neutralt pH ägg skal vatten måste tillämpas rutinmässigt för längden av växtsäsongen. För lätta foliar matning, blanda 1 dl ägg skal vatten i 1 quart rent vatten. Överför lösningen till en plast sprayflaska och spritz det jämnt över växtens blad. Denna typ av utfodring kan anläggningen för att få omedelbar tillgång till näringsämnen som det kringgår effektivt rötterna.

Överväganden

Även vanliga applikationer ägg skal vatten kan avhjälpa vissa brister i marken, är det inte en näringsrika gödselmedel. Många olyckliga trädgårdsarbete situationer kan lösas enkelt genom att införliva organiskt material i marken. Organiskt material som gräsklipp, strimlad lämnar, ruttnade gödsel och mogen kompost förbättrar tillståndet i marken genom att lägga till viktiga näringsämnen och uppmuntra närvaron av nyttiga insekter och mikroorganismer.