8 sätt att ta bort Permanent spritpenna fläckar

8 sätt att ta bort Permanent spritpenna fläckar

Om du låter permanent markör fläckar sitter på en yta för flera dagar eller till och med timmar, kommer de tränga djupt in i porerna på ytan, där de kan vara tufft att ta bort. Att fånga fläcken snabbt är det viktigaste steget i att ta bort den. Använda en av flera rengöringslösningar, beroende på om fläcken är och vad du redan har på handen.

Vit vinäger

Vinäger är en helt naturlig, mat-grade, giftfri rengöring produkt som klarar ta bort permanent spritpenna fläckar. Använd vit vinäger först om du är orolig med starka kemikalier i ditt hem. Vinäger är inte en mycket stark lösning, dock så det kan bara ta bort ljus fläckar eller lätta mörka markör fläckar. För att använda den, blanda en del vit vinäger med en del vatten. Blot lösningen på permanenta märkpenna fläcken tills den är borta eller så lätta som möjligt. Detta är särskilt effektivt i mattan.

Gnugga alkohol

Gnugga alkohol tar bort många permanenta märkpenna fläckar. För att använda den, blöt en trasa i gnugga alkohol och gnugga den över markör fläcken tills fläcken är borta. Använd så mycket gnugga alkohol som behövs och arbeta från kanterna på fläcken in mot mitten för att undvika spridning av märket. Skölj med vatten när fläcken är borta.

Flytande diskmedel

Flytande diskmedel är effektiva för att avlägsna permanenta märkpenna fläckar från såväl klädsel som matta. För att använda den, blanda 1/4 tsk flytande diskmedel med en kopp vatten. Blot lösningen på fläcken med en ren trasa, från kanterna mot mitten. Blot området med en trasa fuktad i vatten när fläcken är borta.

Ammoniak

Ammoniak tar bort permanent spritpenna fläckar på klädseln, matta och hårda ytor. Blanda 1 tsk flytande diskmedel med 1 tesked ammoniak och 2 koppar vatten. Blot lösningen på fläcken tills du tar bort den. Skölj med rent vatten.

Icke-aceton nageln polska Remover

Icke-aceton nageln polish remover är ett brandfarligt och giftigt ämne som kommer att arbeta för att ta bort permanent spritpenna fläckar. Fukta en trasa med lösningen och torka det över fläcken tills den är borta. Använd en ny trasa och så mycket av lösningen som behövs för att rengöra området. Skölj med rent vatten.

Kommersiella bläck Removers

Det finns många kommersiella bläck removers som tar bort permanent bläck från olika ytor, inklusive din hud, metall och känsliga tyger, som spetsar och siden. Blot dessa på permanenta märkpenna fläcken och skölj när fläcken är borta. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar för att säkerställa att remover kommer inte att skada ytan.

Bakpulver

Bakpulver är effektiva för att avlägsna permanenta märkpenna fläckar från ytor som inte ska bli blöt med en annan rengöring lösning. Bakpulver är helt naturlig mat kvalitet, även om det inte kanske fungerar för att ta bort mycket tuffa, som fläckar. För att använda den, strö bakpulver över permanenta märkpenna fläcken och borsta det in fläcken med en torr skurborste. Arbeta tills fläcken är borta. Borsta bakpulver från ytan och kasta bort.

Mjölk

Mjölk är kan ta bort permanent bläck från färgat tyg. För att använda den, Blötlägg bläck fläcken i mjölk i flera timmar eller över natten. Skrubba fläcken med en pensel doppad i mjölken tills fläcken är borta. Tvätta tyget som vanligt omedelbart för att förhindra en rutten mjölk lukt.