10 tips för att organisera garderober

Någon garderob, från små till stora, bör organiseras korrekt. En dåligt organiserad garderob kan bli något som skapar en viss fruktan. Objekt är svåra att hitta, gå vilse i röran eller skadas av felaktig förvaring. Med en plan i åtanke, kan att hantera även de värsta garderob katastrofen bli möjligt.

Rensa ut

Din garderob innehåller förmodligen kläder som inte passar, är helt av stil eller att du aldrig bära. Det första steget till att organisera en garderob är att rensa ut dessa rymd-slöseri poster. Spara inte kläder för en dag när det passar. Om du inte har slitna objektet i ett år, måste det gå. Detta gäller för andra objekt i garderoben. Om du inte använder det, bli av med den.

Bedöma vad som återstår

Ta en titt på de kläder och objekt som du har valt att hålla. Separata artiklar i högar sorterade kläder typ. Räkna ut hur mycket utrymme du behöver för varje typ av objekt, till exempel byxor, klänningar, skor och accessoarer. Överväga packning bort säsongsbetonade saker under sängen eller på en annan plats. Innan du börjar titta på organisatoriska system, göra en bedömning av vad du behöver.

Ge allt sitt eget utrymme

När du planerar din organisatoriska system, planera att använda många mindre hyllor, cubbies, lådor och utrymmen, snarare än några stora sådana. Kategoriserar som möjligt, så att varje artikel kan ha en egen dedikerad område i garderoben.

Gör det lätt

Planera att placera objekt som du använder mest ofta mellan midja och skuldra höjd. Detta kommer att försäkra att du varken har att knäböja eller nå för gemensamma artiklar, att göra lagringssystemet bekvämare och enklare att underhålla.

Köpa en justerbar System

Anpassad garderob förvaring är stort och kan se ganska snygg. Men en anpassad system som inte kan ändras efter behov i framtiden kommer att så småningom att ersättas, en dyr strävan. I stället köpa objekt att justera och stack, så att du kan lägga till eller ta bort komponenter eftersom dina behov förändras.

Belysning

En dåligt upplysta garderob är svårt att använda och underhålla. Se till att det finns inga mörka fläckar eller hörnen i garderoben, särskilt i en klädkammare som erhåller inget naturligt ljus. Överväga LED belysning under hyllor och på väggarna ha ljus för små, trånga utrymmen.

Installera en andra eller tredje klädstång

De flesta garderober kan hantera en andra klädstång under den första en. En andra klädstång kan dubbla det tillgänglig lagringsutrymmet för kläder. En lång garderob kan hantera en tredje klädstång. Använda denna lagringsutrymme för kläder som du behöver mindre ofta.

Använda Cubbies och hyllor

Hängande sko rack och tröja innehavare är billiga och kräver ingen installation. Men dessa system inte är tåliga och kommer inte sista. En tråd eller trä hyllsystem eller en mängd cubbies ger struktur i garderoben och senast under lång tid. Använda dem för kläder än behöver för att vikas samt skor och stora tillbehör såsom plånböcker.

Använda vertikala utrymmen

Vertikala utrymmen som är för små för att hänga kläder eller installera hyllor eller cubbies är bra för krokar och spön. Använda dem för att lagra bälten, slipsar, halsdukar och små tillbehör, där de kommer inte att gå vilse bland skrymmande objekt.

Rensa varje halvår

För att säkerställa att systemet förblir aktuella behov, gå igenom det noggrant varje halvår och bli av med något som inte längre uppfyller dina behov. Ordna om systemet och ordna om objekten inom det som du går igenom den.