Worm kompostering system

Worm kompostering system

Slå två flugor i en smäll av vermicomposting. En miljövänlig worm kompostering system dramatiskt minskar mängden sopor som du skickar till soptippen. Som en bonus, bra maskar presentera dig med naturlig kompost att uppföda växter i din, nu även "grönare," trädgård. Systemet kan hållas inomhus eller ut och arbeta under hela året.

Begreppet

Vermicomposting placeras maskar i en behållare med strimlad sängkläder material och fodrat fettfria mat skräp som de äter, vilket resulterar i näringsrika avfall, kallas "gjutgods." I tre till fyra månader maskar kommer smält sopor och sängkläder i masken kommer att och vara full av svart kompost. Vermicomposting kan göras inne om du placera behållaren i en cool del av huset. Det kräver inte en hel del arbete för att lägga till soporna i rutan mask. Små till medelstora mängder av kompost kan göras på detta sätt.

Containrar

Det finns många worm kompostering system på marknaden. Beslutsfattare erbjuda val av storlek och utformning. Några är gjorda av trä, några plast, lite metall. Du kan göra ett system genom att välja lämpliga behållare för dina behov. Väg din hushållens matavfall i pounds i en vecka. Välj sedan en ruta som erbjuder en fyrkantig fot yta utrymme för varje pund av sopor och är 8 till 12 inches djupt. Du kanske två eller tre mindre lagerplatser i stället om utrymmet är tight. Gör bin av något från en plast förvaring badkar till en gammal frys.

Sängkläder

Göra en plats för maskar att leva inuti rutan genom att lägga till sängkläder. Sängkläder för vermicomposting system ger maskar en plats att leva, men också håller luft och fukt i kompostering system. Göra bedding från strimlad wellpapp eller strimlad tidningen. Använd 3 lbs. av sängkläder per kvadratfot yta utrymme i rutan för att fylla rutan ungefär två tredjedelar full.

Beredning

Lägga sängkläder i en plast plastpåse eller kan och fyll den med vatten för att fukta grundligt sängkläder. Låt det som för flera timmar tills det suger upp sin maximala nivå av vatten. Pressa ut det tills det är bara dämpar och line rutan med sängkläder.

Maskar

Redworms används i vermicomposting. Garden kataloger och vissa plantskolor sälja dem. Använd inte bara några maskar. Redworms lämpar sig bäst att leva i mask-box miljön. Ett pund av maskar kan kompostera en pund av sopor. Så om du har 5 lbs. av sopor varje vecka, Köp 5 lbs. av maskar och släpp dem på toppen av sängkläder. De kommer att vicka i.

Utfodring

Redworms har krås, så behöver del grus från tid till att hålla ordning på deras matsmältning. Starta deras återvinning liv genom att ge dem några äggskal eller majsmjöl tillsammans med ett par matskedar av matavfall. Du måste börja långsamt. Vänta en vecka och foder en kopp eller så av rester. Öka långsamt tills de äter alla dina klipp. Skrapa din matavfall tillsammans med kaffesump, filter och tepåsar i en hink. Ta ut alla kött- och mjölkprodukter produkter och mata maskarna genom spridning några sopor runt rutan i två eller tre cachar.