Wisconsin skugga träden

Wisconsin skugga träden

Delstaten Wisconsin avgränsas i öster av de stora sjöarna och i väster av delstaterna Minnesota och Iowa. Denna Midwestern statens klimatet definieras som continental, som kännetecknas av kalla, snöiga vintrar och varma, milda somrar. Staten tar emot 28-32 inches av nederbörd i genomsnitt och är hem till en mångfald av inhemska trädslag. När du väljer ett träd för att ge skugga, har Wisconsin villaägare flera utmärkta val.

Papper Björk

En skugga träd infödda till Wisconsin är papper Björk (Betula papyrifera), även känd som white birch. Detta träd är lätt identifieras genom sin distinkta sjuna ställa i skuggan, peeling, pappersaktig bark. Papper björkar nå mogen höjder 50 till 70 fot, växer i en pyramidal form när unga och förgrenade ut bildar ett brett soltak i mognad. Deras ovala, spetsiga, gröna bladen är lövfällande, vrida en ljus nyans av guldgult före utsöndring under hösten. Tidigt på våren visas 2 - till 4-tums luddiga hängen. Detta attraktiva träd är väl anpassade till Wisconsin svalt klimat, abhorring stark hetta. Den trivs i full sol och lätt syrlig, lerig jord.

Vit aska

En annan rekommenderade Wisconsin skugga träd är den vit Ask (Fraxinus Americana), ett lövträd i familjen oliv. Vit aska träd är endemiska för centrala och östra Kanada och USA, även i det Wisconsin. Dessa träd växa till höjder av 75-120 fötter, bildar en rundad krona av täta lövverk perfekt för som ger djup skugga. Deras sammansatta blad, som består av fem till nio spetsigt oval broschyrer, först vända guld sedan lila under hösten. Vit aska träd är lätt odlade, tolerera ett brett utbud av markförhållanden. De är innehåll i full sol eller halvskugga och njuta av en stadig tillförsel av vatten.

Amerikansk lönn

Amerikansk lönn träd (Platanus occidentalis), även känd som buttonwood eller Platan, är en lövfällande lövträd blomstrar i Wisconsin. Detta träd bär stora, granna, flikiga och sågtandade gröna blad som ger riklig skugga. Amerikanska sycamores växa till höjder av 75 till 100 fötter. Dessa träd är kända för sina breda stammar, som spänner över större diameter än de av något andra amerikanska lövträ träd. Stammen diametrar på upp till 11 fot har registrerats. Amerikanska sycamores växer bäst i fuktig jord och tolerera full sol eller halvskugga. De kräver en stadig tillförsel av vatten för optimal tillväxt.

Wild Cherry

Den vilda körsbärsträd (Prunus serotina), även känd som Rom körsbär, finns växer vilt i hela Nordamerika, inklusive Wisconsin. Detta träd växer till höjder av 40 till 60 fot, bärande oval till lance formade, mörk, läderartade gröna blad 2 till 6 inches i längd. När krossade, avger dessa bladen en distinkt körsbär doft. På våren, söta vita blommorna dyker upp, ger vika för den söta, mörka, frukt som detta träd är vördad. Vilda körsbärsträd ger inte bara en källa till skugga hela sommaren, men också en leverans av frukt som kan användas för att göra gelé och vin.